Amerikanske pandekager med chokolade

Amerikanske pandekager med chokolade

Her får du min opskrift på lækre, svampede og sprøde hjemmelavede amerikanske pandekager. I opskriften har jeg tilsat chokolade, men de er også utroligt lækre som klassiske amerikanske pandekager uden chokolade og med en masse sirup på toppen :0) Du kan også sagtens tilberede dem med blåbær i stedet for chokolade. Jeg har tidligere brugt opskriften til blåbær-pandekager – mums!

Jeg var så heldig i slutningen af sidste år, at modtage en lækker pakke fra Barry-Callebaut  fyldt med en masse lækkert belgisk chokolade og en masse andre godter. Jeg har desværre haft for lidt tid til virkelig at lege med produkterne, men jeg har flere ideer jeg går og arbejder med. Jeg har i denne opskrift brugt en af de lækre poser med chokoladeknapper, jeg fik. Det er simpelthen den mest lækre mørke chokolade. Den har ingen bitterhed, hvilket jeg ofte synes at mørk chokolade kan få. Jeg brugte en keramisk pande med ganske lidt fedtstof, men du kan også bruge en crêpepande, spejlægspande eller en helt almindelig pande.

Nyd dem! Det er de lækreste amerikanske pandekager, jeg har smagt :0)

Amerikanske pandekager med chokolade
Forfatter: 
Mængde: Cirka 12 pandekager
 
Ingredienser
 • 4dl kærnemælk
 • 1 æg
 • 250g hvedemel
 • 2tsk sukker
 • 1tsk vanillesukker
 • 1tsk natron
 • ½ tsk salt
 • Chokoladeknapper (Jeg brugte 67% Madagascar chokolade fra Callebaut)
 • Smør til stegning
 • Ahornsirup til servering
Instruktioner
 1. Pisk æg og kærnemælk sammen i en stor skål. Tag en mindre skål og bland alle de tørre ingredienser sammen (Hvedemel, sukker, vanillesukker, natron og salt). Hvis du laver pandekagerne uden chokolade, kan du med fordel tilsætte en lille smule kanel til dejen - det giver en rigtig god smag.
 2. Hæld de tørre ingredienser over i de våde lidt efter lidt, mens du pisker det sammen. Lad dejen stå og trække et par minutter til den begynder at boble let.
 3. Varm en pande op til medium varme med en lille smule smør. Hvis du skal lave pandekager med chokolade vil jeg anbefale, at du bruger en keramisk pande, da der ellers er risiko for, at chokoladen brænder fast på panden.
 4. Når panden er varm tilsætter du cirka 1/3 (0,33) dl dej på panden pr. pandekage - på en stor pande kan jeg have 3 små pandekager ad gangen. Spred dejen lidt ud, så pandekagerne ikke er helt så tykke - de hæver lidt, så de skal nok blive godt "puffy".
 5. Spred chokoladeknapperne ud på pandekagerne og brug en gaffel til at presse dem ned i pandekagerne, så de dækkes af dej. Hvis du ikke presser dem ned, vil chokoladen brænde på og smage bitter, når du vender pandekagen. Når pandekagerne begynder at boble, vender du dem. Det sker efter cirka 2 minutter.
 6. Server pandekagerne med en lækker ahornsirup, smør eller med pølser og bacon. Pandekagerne er perfekte til både dessert eller som amerikansk brunch.
 7. Pandekagerne kan sagtens fryses - lun dem gerne lidt i en ovn inden servering.

"Synes godt om" opskriften og få den i en print- og læseklar PDF-udgave - helt uden reklamer.

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret de friske ingredienser og dagligvarerfra Osuma (Kvickly/Super Brugsen) direkte hjem til dig.

2 Comments

 • Uh, de ser lækre ud – dem vil jeg lave til min kærestes fødselsdag på tirsdag 🙂

  //Pernille – http://www.bondefruen.dk

 • De ser virkelig lækre ud! Tak for opskriften. Jeg laver dem i aften 😉

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål