Gammeldags æblekage cupcakes

Gammeldags æblekage cupcakes

Skønne æblekage-cupcakes, der smager lige så fantastisk som gammeldags æblekage – et sjovt twist på en klassisk og gammel opskrift. Kagerne består af makronmuffins, der er udhulede og fyldt med hjemmelavet æblegrød. På toppen er pisket flødeskum. Opskriften er til en stor portion cupcakes, men den kan sagtens divideres med 3, så du får 12 cupcakes i stedet for 36. Dog er der æblegrød og flødeskum til 36 cupcakes.

Inden du går i gang, skal du være opmærksom på, at jeg har brugt både sprøjtepose og tyl til opskriften.

Gammeldags-æblekage-cupcakes
Forfatter: 
Mængde: 36 store muffins
 
Ingredienser
  • Muffins
  • 375g margarine
  • 9 æg
  • 375g sukker
  • 375g hvedemel
  • 2-3 vaniljestang (kornene)
  • 900g knuste makroner
  • Æblegrød
  • 1kg æbler i tern, skrællet og uden kernehus.
  • 75g sukker
  • 1 vanljestang
  • 2dl vand
  • Andet
  • ½ liter piskefløde
  • 1 æble
Instruktioner
  1. Start med at lave æblegrøden, da denne skal køles helt ned. En god idé er, at lave æblegrøden i forvejen, og så have den på køl eller frost. Jeg lavede en KÆMPE portion, som jeg har frosset ned i opvejede poser, så de er lige til at tage op ved anledning.
  2. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i tern af max 2x2 centimeter og kog dem sammen med 2dl vand i en stor gryde. Når æblerne er let kogt ud og begynder at være godt bløde, så tilsæt sukker, vaniljekorn fra vaniljestangen og så den tomme vaniljestang. Rør godt rundt i æblegrøden og kog videre indtil alle æblerne er udkogte. Pas på med at koge for længe, da æblerne så vil blive misfarvede - det er en god idé at stoppe, når æblerne er godt bløde og derefter blende æblegrøden.
  3. Stil til afkøling i køleskabet eller put det i fryseren til senere brug.
  4. Muffins
  5. Smelt smør og stil det til side på køkkenbordet. Pisk æg og sukker til skum, hvori du blander mel, vaniljekorn, knuste makroner og smeltet margarine.
  6. Dejens konsistens afhænger af, hvor meget du har knust makronerne. Jeg havde lidt store stykker tilbage, hvilket gav en MEGET fast dej - du kan godt vælge at knuse dem helt til pulver, hvis du ønsker.
  7. Dejen fordeles i en alumuffinform, der er beklædt med papirsforme. Fyld gerne 2/3 dele op - se billede i bunden af opskriften.
  8. De bages derefter i en 180 grader varm ovn ved almindelig varme i cirka 25-30 minutter - IKKE VARMLUFT, da de så hæver skævt. Stik en strikkepind eller gaffel i kagerne undervejs og se, om der sidder kagedej tilbage - hvis der stadig er dej på, så giv dem mere tid.
  9. Stil kagerne til afkøling på et bord under eksempelvis et viskestykke. Jeg lavede mine kager dagen før, hvilket sagtens kan lade sig gøre. Pas dog på med at lave dem flere dage i forvejen, da de bliver hårde over tid.
  10. Samlet
  11. Udhul dine afkølede muffins. Jeg bruger en kernehus-udstikker til at lave hul i den. Du må gerne lave hullet lidt stort, så der er masser af plads til æblegrød. Fyld hullerne op med æblegrød.
  12. Pisk fløden til en lidt stiv flødeskum (pas på det ikke bliver til smør!), og brug en sprøjtepose og tyl til at sprøjte flødeskummen ud på toppen af kagerne. Skær et æble i skiver og pynt kagerne med en skive æble. Det er en god idé at vende æbleskiverne i citron for at undgå, at de bliver brune.
  13. Server gerne med en ekstra klat æblegrød ved siden af.

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

2 Comments

  • Kan de fryses?

  • Hvis man så vil bruge æblekage rasp istedet for makroner (som jeg virkelig ikke bryder mig om) hvor mange gram skal man så bruge???

Skriv et svar til Pia Clausen Annuller svar