Italienske grovboller

Italienske grovboller

Her er en god opskrift på lækre, luftige italienske grovboller. De er fulde af god smag og vil passe både til fødselsdagsbordet med smør og syltetøj, frokosten med pålæg eller som sandwich. Laves de fladere kan du også bruge dem som RIGTIG gode hjemmelavede burgerboller. Det er en ny udgave af de tidligere postede italienske fuldkornsboller. Den eneste forskel er meltypen og bagetiden, men smagen og konsistensen er så meget anderledes, at jeg føler de skal have deres eget indlæg.

Italienske grovboller
Forfatter: 
Mængde: 12 mellemstore boller
 
Ingredienser
  • 1 pose tørgær
  • 500 ml lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk groft salt
  • 300 g durummel
  • 150 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
Instruktioner
  1. Bland durummel, grahamsmel og tørgær i en skål.
  2. Bland vand, sukker, salt og olivenolie i en anden skål (bruger du køkkenmaskine, så bland væsken i skålen dertil). Rør væsken godt rundt.
  3. Derefter puttes durummel- og grahamsmel-blandingen i væsken og dejen røres godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen. Jeg brugte kun omkring 300g hvedemel.
  4. Ælt dejen grundigt (gerne på køkkenmaskine) i 5-10 minutter til den er elastisk. Den må gerne være lidt klistret, men må ikke hænge fast i bordet.
  5. Form dejen til en god håndfuld størrelses bolle og arranger dem på en bradepande med bagepapir. Lad dem hvile og hæve i 1,5-2 timer.
  6. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Bank dem i bunden - lyder de hule, er de færdige.

"Synes godt om" opskriften og få den i en print- og læseklar PDF-udgave - helt uden reklamer.

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret de friske ingredienser og dagligvarerfra Osuma (Kvickly/Super Brugsen) direkte hjem til dig.

3 Comments

  • Er det rigtigt, at der skal to spiseskefulde salt i? Det gør bollerne MEGET salte, efter min smag i hvert fald 🙂

  • Hvorfor tørgær og ikke “rigtig”, fx øko gær?

    • Hej Betina! Du kan sagtens bruge alm. gær – der er ingen forskel. Du skal bare opløse gæren i det lunkne vand i stedet for melet, hvis du bruger alm. gær 🙂 1 pose tørgær svarer til 50g alm. gær. Jeg bruger bare altid tørgær, fordi det er lettere at have på lager, da det ikke bliver for gammelt som alm. gær – og så fylder det mindre. Derudover synes jeg det er lettere at bruge, fordi det bare skal blandes i melet og ikke opløses.

Skriv et svar til Betina Nielsen Annuller svar