Lemon Bars / Citronsnitter

Lemon Bars / Citronsnitter

Lækre friske og syrlige lemon bars. Perfekte hele året rundt og utroligt simple og yderst lette at lave. Her skal du kun bruge få ingredienser som du sikkert allerede har i køkkenet. Jeg fik 16 fine firkantede lemon bars ud af min opskrift.

Lemon Bars
Forfatter: 
Mængde: 16 firkanter
 
Ingredienser
  • Fyld
  • 3 æg
  • 300g sukker, hvid
  • 1spsk revet citronskal
  • 1dl citronsaft
  • 65g mel, hvedemel
  • Bund
  • 125g smør, blødgjort
  • 50g sukker, hvid
  • 130g mel, hvedemel
Instruktioner
  1. Start med at lave bunden; Pisk smør og 50g sukker let og cremet i en skål. Sigt melet i massen og saml til en glat dej.
  2. Pres dejen ned i en smurt firkantet springform (min egen er 24x24 cm), og sørg for, at dejen er helt glat og flad. Sæt bunden i køleskabet i minimum 30 minutter. Bag herefter bunden ved 175 grader i 15 minutter. Stil bunden til side, og lad den køle helt af.
  3. Herefter piskes alle ingredienserne sammen til fyldet (3 æg, 300g sukker, citronskal, citronsaft og mel).
  4. Hæld den flydende masse over den forbagte bund og bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter, indtil fyldet er fast.
  5. Lad herefter kagen køle helt ned (stil den eksempelvis i køleskabet natten over), inden kagen skæres ud.
  6. Jeg skar den ud i 4x4 firkanter. Sigt flormelis ud over kagen inden servering. Istedet for flormelis kan kagen også serveres med marengs.

 

 

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål