Kylling i karry med ris og grøntsager
Author: Line
Ingredienser
  • 2-3 stykker kyllingbryst skåret i strimler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 rød chili (hakket)
  • 2 dåser kokosmælk light
  • Sukkerærter skåret i strimer
  • Bambusskud
  • Babymajs skåret i små skiver
  • 1 tsk tørret koriander pulver
  • 1 tsk tørret ingefær pulver
  • 1 tsk spidskommen pulver
  • ½ tsk kanel
  • 1,5 spsk gul karry
  • Tilbehør
  • Basmatiris eller anden klistret ris. I stedet for ris kan der benyttes blomkålsris, hvis man ønsker en sundere variant.
  • Naanbrød
Instruktioner
  1. Start med at skære kyllingen i strimler. Krydr med salt og peber, og svits meget hurtigt (kyllingen må ikke være færdig). Løgene hakkes og tilsættes kyllingen sammen med karryen. Tilsæt resten af krydderierne og rør rundt. Tilsæt kokosmælken, grøntsager og den hakkede chili. Lad retten simre i 30 minutter - imens laves risene (husk at de skal stå og trække). Jævn saucen med lidt maizenajævner, hvis den ønskes mere tyk. Smag retten til med salt.
  2. Jeg brugte kokosmælk light, hvilket fik saucen til at skille, da saucen skal koge let. Det smagte stadig perfekt, men ønsker man en jævn sauce, der ikke skiller, så brug almindelig kokosmælk.
  3. Ønsker du et lettere alternativ kan der laves blomkålsris i stedet. Se opskriften her.
Calories: 336/80 Fat: 2,8 Protein: 5,3
Recipe by Furca at http://furca.dk/fjerkrae/kylling-i-karry-med-ris-og-grontsager/