Italienske fuldkornsboller
Author: Line
Ingredienser
  • 1 pose tørgær (eller 50g gær)
  • 500ml lunkent vand (40 grader)
  • 2spsk olivenolie
  • 1spsk sukker
  • 2spsk groft salt
  • 300g durummel
  • 200g fuldkornshvedemel (eller anden grov mel)
  • 350g hvedemel
Instruktioner
  1. Bruger du tørgær, så bland tørgæren med durummel og fuldkornsmel først - bruger du i stedet almindelig gær, så opløs denne i den lunkne vand.
  2. Bland vand, olie, sukker og salt sammen og rør sammen. Rør durummel og fuldkornsmel i blandingen og rør sammen. Derefter tilsættes hvedemelen lidt efter lidt til dejen.
  3. Ælt dejen grundigt (gerne på maskine) i 5-10 minutter til den er elastisk. Den må gerne klistre let, men ikke hænge fast.
  4. Form dejen i mellemstore kugler (alt efter hvor store og mange boller, der ønskes). Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir, put et klæde over og lad dem hæve i 1-2 timer.
  5. Pensel evt. bollerne med æg eller drys lidt durummel over inden de kommer i ovnen. Bages i en 225 grader varm ovn i 10-15 minutter - bank dem på bunden - de skal lyde hule når de er færdige.
Calories: 912 kJ/218 Kcal Fat: 3,3 Protein: 7,0
Recipe by Furca at http://furca.dk/bagvaerk/italienske-fuldkornsboller/