Italienske grovboller
Author: Line
Ingredienser
  • 1 pose tørgær
  • 500 ml lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk groft salt
  • 300 g durummel
  • 150 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
Instruktioner
  1. Bland durummel, grahamsmel og tørgær i en skål.
  2. Bland vand, sukker, salt og olivenolie i en anden skål (bruger du køkkenmaskine, så bland væsken i skålen dertil). Rør væsken godt rundt.
  3. Derefter puttes durummel- og grahamsmel-blandingen i væsken og dejen røres godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen. Jeg brugte kun omkring 300g hvedemel.
  4. Ælt dejen grundigt (gerne på køkkenmaskine) i 5-10 minutter til den er elastisk. Den må gerne være lidt klistret, men må ikke hænge fast i bordet.
  5. Form dejen til en god håndfuld størrelses bolle og arranger dem på en bradepande med bagepapir. Lad dem hvile og hæve i 1,5-2 timer.
  6. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Bank dem i bunden - lyder de hule, er de færdige.
Recipe by Furca at http://furca.dk/bagvaerk/italienske-grovboller/