Vildtgryde med blomkålskartoffelmos
Author: Line
Ingredienser
  • Vildtgryde
  • 500g kød (jeg brugte gullaschkød)
  • 1 bakke kantareller, champignon eller blandede svampe
  • 1 bakke bacontern (der kan bruges alm. eller kalkun)
  • 2 røde peberfrugter i strimler (jeg brugte snackpeber)
  • 750ml Milda 4% (3 kartoner)
  • 1 stort løg
  • 2 oksekraftterninger
  • Evt. enebær
  • Blomkålskartoffelmos
  • 1 blomkålshoved
  • 750g kartofler, skrællet i tern
  • Lidt smør
  • Lidt mælk
Instruktioner
  1. Vildtgryde
  2. Steg bacon i en sauterpande. Tag baconen af og læg til side, når den er færdig. Herefter svitses kødet let og tages af og lægges til side.
  3. Put en god klat smør på panden og svits svampe og løg heri - lad gerne stå og stege ind ved svag varme i en times tid til det næsten er en ens masse.
  4. Tilsæt 2 kartoner Milda, en oksekraft terning, bacon og lad retten stå og småsimre et par timer under omrøring, så smagen virkelig trækker ud af svampene i retten. Hvis der mangler mere væde så tilsæt endnu en mildakarton.
  5. Smag retten til ½ times tid inden servering - hvis der mangler smag så tilsæt endnu en oksekraftterning. Retten kan smages til med knuste enebær, salt og peber.
  6. TIlsæt kødet lige inden servering.
  7. Blomkåls/kartoffelmos
  8. Rens blomkålen og smid buketterne i en gryde.
  9. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og smid dem ned til blomkålen.
  10. Kog i vand med lidt salt i cirka 15-20 minutter til mørt.
  11. Hæld vandet fra og mos blomkålen og kartofflerne let - smag til med lidt smør, mælk, salt og peber.
  12. Servering
  13. Server vildtgryden med en god klat mos, lækkert brød og en god rødvin.
Recipe by Furca at http://furca.dk/oksekoed/fedtfattig-vildtgryde-med-blomkals-kartoffelmos/