Ørredfilet på bund af grøntsager
Author: Line
Ingredienser
  • Grøntsagsblanding
  • 1 squash, skåret i små tern
  • ½ bakke champignon, skåret i tern
  • 3 snackpeber, skåret i tern
  • 1 porrer, skåret i strimler
  • Dild dressing
  • 1 bundt frisk dild
  • 4 spsk creme fraiche 5 %
  • Lidt citron saft
  • Salt og peber
  • Andet
  • 2 frosne ørredfileter (optøede) eller 2 friske ørredfileter
  • Timian, tørret
  • Lidt citron saft
  • 5 fed hvidløg
  • Lidt olie (jeg brugte rapsolie)
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Derefter starter du med at marinere ørreden. Put den i en pose og tilsæt 3 pressede fed hvidløg, en god sjat citronsaft, en god sjat olie og lidt salt og peber. Masér marinaden ind i fisken og læg den til side.
  3. Skær grøntsagerne i små tern og svits på en pande. Når grøntsagerne er lige ved at være færdige, så tilsæt 2 fed presset hvidløg, lidt citronsaft og lidt timian. Svits et par minutter ekstra.
  4. Put grøntsagerne i et ovnfast fad og læg laksen hen over - hæld det overskydende marinade over grøntsagerne og fisken. Sæt i ovnen i 25 minutter.
  5. Imens fisken er i ovnen, så koges kartoflerne og dilddressingen laves.
  6. Dilddressing
  7. Hiv dildtoppene af og put dem i en blender eller foodprocessor (jeg bruger den lille foodprocessor, der hører med til en stavblender) sammen med creme fraiche, lidt citron saft og salt og peber. Blend indtil dilden er hakket helt og dressingen er ens. Smag til med salt og peber.
  8. Server ørreden på en bund af grøntsager med lidt kartofler og en god klat dressing.
  9. Nærringsindholdet i retten er udregnet efter 1 ørredfilet, 2 store kartofler, 300g grøntsager og 25g dressing.
Calories: 272 kJ/65 Kcal Fat: 1,4 Protein: 5,1
Recipe by Furca at http://furca.dk/fisk/orredfilet-pa-bund-af-grontsager/