Fedtfattig tzatziki med skyr + spicy kyllingboller
Author: Line
Ingredienser
  • Kyllingeboller
  • 400g hakket kyllingekød
  • 3 fed hvidløg, presset eller hakket
  • 1 rødløg
  • 50g sorte oliven uden sten
  • 100g soltørrende tomater (jeg brugte dem i olie)
  • 1-2 hakkede chili
  • 1 æg
  • ½ dl hvedemel
  • ½ dl havregryn
  • Hakket persille (jeg brugte frossen)
  • Hakket frisk basilikum
  • Salt og peber
  • Tzatziki med skyr
  • 150g Skyr
  • 1 spsk olivenolie
  • 300g revet agurk
  • 2-3 fed hvidløg
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Kyllingeboller
  2. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  3. Hak oliven, løg og soltørrede tomater i en blender eller foodprocesser. Jeg hakkede tomater og oliven mindre groft, hvor løgene blev helt fint hakket.
  4. Bland alle ingredienserne sammen: Oliven, tomater, chili, hvidløg, rødløg, kylling, mel, havregryn, æg, persille og basilikum. Bland godt sammen med fingrene.
  5. Form til små kyllingboller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Put dem i ovnen i 20 min. - efter 10 min. vendes bollerne.
  6. Tzatziki
  7. Mens kyllingebollerne er i ovnen laves tzatzikien.
  8. Riv agurken på et rivejern, og put i en si. Drys salt over agurken og lad stå lidt så væden trækkes ud.
  9. Bland skyr og oliven olie godt sammen i en skål og tilsæt hvidløg.
  10. Tag agurken og pres væden ud af den. Herefter tilsættes den skyr blandingen og det hele blandes godt sammen.
  11. Server med varme kyllingeboller og godt brød.
  12. Nærringsindholdet er for kyllingbollerne.
Calories: 638 kJ/ 152 Kcal Fat: 8 Protein: 12
Recipe by Furca at http://furca.dk/fjerkrae/tzatziki-med-spicy-kyllingeboller/