Chokolade cupcakes med chokolade swiss buttercream
Author: Line
Ingredienser
  • Muffin
  • 250g hvedemel
  • 225g sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 vaniljestang, korn heraf
  • 50g usødet kakao
  • 150g mørk chokolade (50-70 %)
  • 1,25dl sødmælk
  • 1dl flydende margerine
  • 2,5dl A38
  • 1 æg
  • Swiss Buttercream Merinque
  • 5 past. æggehvider
  • 225g sukker (1 US cup)
  • 450g usaltet smør, stuetemperatur
  • 1,5 vaniljestang, korn heraf
  • 100g mørk chokolade (50-70 %)
  • Knivspids salt
  • Tilbehør
  • Krymmel
  • Mini marshmallows
Instruktioner
  1. Start med at lave chokolademuffins, så de kan nå at køle af inden de skal dekoreres.
  2. Muffins
  3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Endelig ikke brug varmluft da de da vil hæve skævt.
  4. Sigt alle de tørre ingredienser i en skål sammen med 100g hakket chokolade. Rør det godt sammen.
  5. Pisk de våde ingredienser sammen i en anden skål - sørg for det er blandet godt sammen.
  6. Hæld de våde ingredienser over de tørre og vend stille og roligt sammen med en dejskraber.
  7. Put papirforme i muffin aluform og hæld kagedej næsten op til kanten. Bag i cirka 25 minutter ved 180 grader. Husk at holde øje med dem og stikke en gaffel i dem undervejs for at tjekke om de er færdige.
  8. Stil på køl. Kagerne kan laves 1-2 dage i forvejen og opbevares ved stuetemperatur.
  9. Swiss Buttercream Merinque
  10. Tag kornene fra 1,5 vaniljestang og bland med lidt af sukkeret. Hæld sukker, vaniljesukker, salt og æggehvider i en plastik skål, der kan tåle varme. Sæt skålen over et vandbad og tænd for blusset. Pisk marengsen mens den varmes igennem - efter cirka 5 minutter vil sukkeret være smeltet og merengsen varm (kør lidt mellem fingrene, og mærk om sukkeret er helt opløst). tag marengsen af varme og pisk videre indtil den er helt kold - tager cirka 10 minutter. Har du en køkkenmaskine så brug piskerisset derpå og kør marengsen indtil den er helt stiv og kold.
  11. Tag smørret og put en spiseskefuld smør i marengsen ad gangen, mens du stadig rører. Cremen vil skille og blive flydende på et tidspunkt, men bare fortsæt med at røre - den samler sig igen og bliver en lækker, glat og fast creme.
  12. Smelt den mørke chokolade over vandbad og temperer den. Det vil sige du tager 2/3 af chokoladen og smelter over vandbad - når det er smeltet tager du det af vandbad og tilsætter de sidste 1/3 chokolade og røre rundt indtil det er smeltet.
  13. Den kolde og flydende chokolade hældes i smørcremen og røres sammen,
  14. Samlet
  15. Når smørcremen er rørt færdig og kagerne er afkølet kan cupcakesene samles. Put cremen i en sprøjtepose (Køb sprøjteposer her) med en blomstertyl (Køb tyller her) og sprøjt ud på kagerne.
  16. Pynt med krymmel og mini marshmallows.
  17. Smørcremen kan sagtens laves dage i forvejen, den skal bare opbevares på køl. Tag den ud dagen før eller et par timer før den skal bruges, da den ellers vil være helt stiv som smør og umulig at putte på kagerne.
Recipe by Furca at http://furca.dk/kager/chokolade-cupcakes-med-swiss-buttercream-merinque/