Blåbær cupcakes med Swiss Buttercream Merinque
Author: Line
Ingredienser
  • Cupcakes
  • 250g hvedemel
  • 225g sukker
  • 1tsk natron
  • 1,5 vaniljestang, korn heraf
  • 1dl flydende margerine
  • 1,25dl sødmælk
  • 2,5dl A38
  • 1 æg
  • 1 pose frosne blåbær
  • Swiss Buttercream merinque
  • 5 past. æggehvider
  • 225g sukker (1 US cup)
  • 1,5 vaniljestang, korn heraf
  • ½-1 pose frosne blåbær, optøet
  • 1 knivspids salt
  • 450g usaltet smør, stuetemperatur
  • TIlbehør
  • Friske blåbær (til pynt)
  • Evt. spiselig glimmer
Instruktioner
  1. Start med at lave dine cupcakes først, så de kan nå at køle ned inden de skal dekoreres med Swiss Buttercream.
  2. Cupcakes
  3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn (ikke varmluft, da kagerne så hæver skævt).
  4. Bland de tørre ingredienser godt sammen i en stor skål. Bland derefter de våde ingredienser i en anden skål - pisk sammen til en ens masse. Hæld de våde ingredienser over de tørre og vend dejen forsigtigt sammen til alt melet er vådt.
  5. Vend forsigtigt posen med frosne blåbær i dejen.
  6. Put papirforme i en muffin aluform og hæld dejen deri - hæld dej næsten op til toppen for at få store muffins med top på. Bag ved 180 grader i cirka 20-25 min.. Hold øje med dem og tjek kagerne undervejs med en strikkenål eller gaffel - sidder der dej derpå er kagerne ikke færdige.
  7. Stil dem til side til afkøling.
  8. Swiss Buttercream Merinque
  9. Tag kornene ud af vaniljestængerne og bland kornene med noget af sukkeret, så kornene er godt fordelt og ikke klumper.
  10. Hæld sukker, vaniljesukker, salt og æggehvider i en varmefast skål. Sæt skålen over vandbad og tænd for blusset. Pisk i marengsen indtil sukkeret er opløst og marengsen er varm. Kør lidt marengs mellem fingrene og mærk om sukkeret er helt opløst.
  11. Tag marengsen af varmen og pisk videre indtil marengsen er helt afkølet og helt stiv - det tager cirka 10-15 minutter. En god ide er, at hælde marengsen over i en køkkenmaskine og piske den her med piskeris.
  12. Når marengsen er helt afkølet og fuldstændig fast tilsættes smørret lidt efter lidt. Cremen vil skille og blive meget flydende, men pisk endelig videre - den samles igen efter noget tid.
  13. Hak de optøede blåbær i en blender og tilsæt blåbærene i cremen lidt efter lidt. Smag til undervejs - når cremen har den ønskede smag, så lad være at tilsæt flere blåbær.
  14. Samlet
  15. Dekorer de afkølede cupcakes med blåbær Swiss Buttercream med en sprøjtepose (Køb sprøjteposer her) og en stjernetyl (Køb tyller her).
  16. Pynt kagerne med friske blåbær og evt. lidt spiseligt sølvglimmer.
Recipe by Furca at http://furca.dk/kager/blabaer-cupcakes-med-swiss-buttercream-merinque/