Den "sunde" cheeseburger
Author: Line
Ingredienser
  • Burgeren
  • Burgerboller (Jeg brugte min opskrift på italienske grovboller)
  • 450-500g hakket oksekød (max 7% fedt)
  • Salat
  • Agurk, skåret i skiver
  • Tomat, skåret i skiver
  • 1-2 skiver light ost
  • Dressing - jeg brugte en light burgerdressing, men du kan sagtens lave din egen - se længere nede for vejledning.
  • Tilbehør
  • En god salat eller pommes frites. En god ide er, at lave mine hjemmelavede pommes frites i ovnen, for at holde kalorierne nede.
Instruktioner
  1. Lav bollerne i forvejen, da de skal hæve et par timer.
  2. Ønsker du pommes frites til burgeren, så start med at lave dem, da de skal være i ovnen lidt tid.
  3. Form bøfferne af det hakkede oksekød. Krydr dem med salt og peber, og lav riller i bøfferne med en kniv. Steg bøfferne på en middelvarm pande i meget lidt olie (eller på grill uden olie). Lige før bøfferne er færdige, lægger du en skive ost ovenpå og lader det smelte.
  4. Til pommes frites kan du købes sukkerfri ketchup eller du kan lave din egen dyppelse. Der findes utallige opskrifter på dressinger og dyppelse på nettet. Jeg vil i stedet komme med et godt råd til dig, der ønsker en hurtig udgave, da vi jo er i fast food-afdelingen. Et godt råd er, at bruge let mayonaise eller creme fraiche og så blande krydderier eller dipmix i - så får du hurtigt din egen dressing eller dyppelse. En burgerdressing kan fx laves ud af creme fraiche, let mayo (ca. 50/50), lidt ketchup, citronsaft, salt, peber og lidt "Sød" eller sukker. Denne dressing kan bruges til fisk også.
  5. Du kan også tage en let mayonaise og blande forskellige krydderier i - fx grillkrydderi osv.. Så får du altså en kalorielet udgave af diverse dyppelse til fx pommes frites eller i en burger.
Recipe by Furca at http://furca.dk/oksekoed/den-sunde-cheeseburger/