Blomkålsris
Author: Line
Ingredienser
  • 1-2 blomkålshoveder
  • Salt og peber
  • Evt. chili, hvidløg, karry eller andet krydderi til smag
Instruktioner
  1. Skær blade og stilk fra blomkålen, så hovedet stadig er intakt. Riv derefter blomkålen på et rivejern, så det ligner ris. Riv gerne en stor mængde, da det jo kan gemmes i køleskabet til senere brug.
  2. Smag blomkålen til med salt og peber. Ønsker du mere smag, kan du tilsætte fx hvidløg, chili, karry eller andet krydderi.
  3. Svits blomkålen på en pande ved høj varme i lidt olie/smør indtil den er varmet igennem - den må ikke tage farve, men skal forblive hvid.
  4. Server til fx kylling i karry, couscous eller anden risret. Generelt kan den bruges til alt, hvor du ellers ville have brugt ris.
  5. Almindelig ris indeholder 535 kJ/127 kcal, 1g fedt, 25g kulhydrat og 6g protein pr. 100g. Næringsindhold for blomkålsris kan ses nedenfor.
Calories: 116 kJ/28 Kcal Fat: 0,4g Protein: 2,4g
Recipe by Furca at http://furca.dk/hovedret/blomkalsris-kalorielet-alternativ-til-ris/