Pasta a la Mexico - Mexicansk-inspireret pastaret
Author: Line
Ingredienser
  • Kødsauce
  • 250 g gulerødder, skåret i skiver og halveret.
  • 4 fed hvidløg, presset eller hakket fint
  • 3 dl minimælk
  • 1 glas stærk salsa
  • 450 g hakket oksekød (max 6%)
  • 250 g kogt fuldkornspasta (cirka 125g tørret)
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpure (stor dåse)
  • 1,5 dl Skyr, fromage frais eller neutral yoghurt
  • 1 rød chili (denne kan undlades, hvis du ikke ønsker retten stærk)
  • Salt, peber, frisk basilikum, tørret oregano og tørret timian
  • Mornaysauce
  • 50 g mel
  • 50 g flydende margarine
  • 500 g mælk
  • 1 håndfuld ost - jeg bruger gerne revet cheddar eller en kugle mozerella
  • Muskatnød, salt og peber.
  • Du kan også "snyde" og i stedet bruge 1 karton Mornaysauce 5%.
Instruktioner
  1. Kødsauce
  2. Kog pastaen som anvist på pakken.
  3. Hak løg og svits i en stor gryde. Tilsæt oksekød og lad det brune.
  4. Pres hvidløg og tilsæt det til kødet sammen med tomatpure og svits hurtigt.
  5. Skær gulerødderne i skiver og halvér dem. Tilsæt gulerødderne i retten sammen med majsene.
  6. Tilsæt herefter de hakkede tomater, salsa og skyr/neutral yoghurt.
  7. Krydr retten med salt, peber, basilikum, oregano og timian.
  8. Mornaysauce
  9. Opvarm margarine i en lille gryde. Når margarinen bobler, tilsætter du melet og rører det sammen til en tyk masse. Tilsæt herefter alt mælken og rør rundt i saucen indtil den tyknes. Når saucen bobler let, tilsætter du osten lidt ad gangen, indtil det er helt smeltet.
  10. Smag til med lidt revet muskatnød, salt og peber.
  11. Samlet
  12. Bland pastaen i kødsaucen og hæld det i et stort ovnfast fad. Hæld mornaysauce over retten (du kan evt. toppe med revet ost), og sæt i ovnen i cirka 30 minutter på 200 grader.
Recipe by Furca at http://furca.dk/oksekoed/pasta-la-mexico-mexicansk-inspireret-pastaret/