Indiske hakkebøffer med ris og grøntsager
Ingredienser
  • 500g hakket oksekød (3-7% fedt)
  • 4spsk rasp
  • 1dl minimælk
  • 2fed hvidløg (presset)
  • 1,5tsk + 1tsk garam masala
  • 2tsk groft salt
  • 2dl vand
  • ½l bechamelsauce - Brug gerne min opskrift på bechamelsauce
  • 1tsk gurkemeje
  • 1tsk sambal oelek eller 1 rød chili
  • 1 god håndfuld frossen hakket persille
  • 1 squash skåret i store tern
  • 1 broccoli i buketter
  • 2 peberfrugter skåret i tern
  • Tilbehør
  • Basmati ris
Instruktioner
  1. Sæt raspen i blød i mælken i 5-10 minutter. Rør blandingen sammen med det hakkede oksekød, den pressede hvidløg, 1,5 tsk garam masala og 2 tsk groft salt. Form farsen til 6 bøffer og tryk dem let flade. Steg dem på en varm sauterpande eller wok indtil bøfferne er færdige. Tag bøfferne op og læg dem på en tallerken.
  2. Kog panden af med vandet og tilsæt bechamelsaucen, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk garam masala, 1 tsk sambal oelek og persillen. Rør saucen sammen og tilsæt grøntsagerne. Lad saucen koge i ca. 5 minutter til broccolien er al dente. Læg hakkebøfferne ned i saucen og lad det simre til bøfferne er gennemvarmede, hvis de er nået at blive kolde. Smag til med salt, peber, gurkemeje og garam masala. Server med ris og naan brød.
Calories: ? kJ/? Kcal Fat: ? Protein: ?
Recipe by Furca at http://furca.dk/oksekoed/indiske-hakkeboffer-med-ris-og-grontsager/