Pasta med italienske kødboller og tomatsauce
Ingredienser
  • 500g hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • 1,5l Tomatsauce - Benyt gerne min egen opskrift på tomatsauce
  • 1 rødløg
  • 2 æg
  • 1dl rasp
  • 1dl havregryn
  • 1dl mælk
  • 500g frisk pasta
  • Revet paramasanost
  • Champignon eller sorte oliven
  • Salt, peber og timian
Instruktioner
  1. Start med at lave tomatsaucen, da den gerne skal stå og simre i minimum en time.
  2. Hak rødløg og pres de to fed hvidløg. Bland rødløg, hvidløg, hakket oksekød, æg, rasp, havregryn, mælk, salt, peber og timian sammen til en kødfars. Lav store runde "frikadeller" ud af farsen og steg dem på en pande i lidt olie eller smør. Sørg for at vende dem hurtigt og steg på dem alle sider, så de forbliver nogenlunde runde. Lige inden kødbollerne er helt færdige, tilsættes de til tomatsaucen og varmes godt igennem heri. Kog den friske pasta imens, og steg evt. champignon på en pande som tilbehør. Bruger du oliven, skal du fjerne stenene fra dem nu og tilsætte dem til tomatsaucen. Du kan også vælge at koge kødbollerne i tomatsaucen i stedet. Da skal de have cirka 20 min. i saucen.
  3. Serveres med et lækkert stykke brød og friskrevet parmasan.
Calories: ? kJ/? Kcal Fat: ? Protein: ?
Recipe by Furca at http://furca.dk/oksekoed/pasta-med-italienske-kodboller-og-tomatsauce/