Piquillosuppe - Peberfrugtsuppe
Ingredienser
  • Suppe
  • 300-500g kylling
  • 5-7stk peberfrugt (ca. 500g)
  • 1 stort rødløg)
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 oksekraftterning
  • 75g fuldkorns suppehornspasta
  • 1l hønsebuillon
  • 7,5dl Milda 4% (Tre kartoner)
  • 1 spsk sukker
  • 1 rød chili eller 1 tsk sambal oelek
  • Salt, peber og paprika - Efter behov
  • Tilbehør
  • Lækkert brød
Instruktioner
  1. Start med at skære 75% af peberfrugterne i store tern. De resterende 25% peberfrugt skæres i mindre tern og lægges til side. Sæt en stor gryde over med lidt olie i og varm gryden godt op. Svits peberfrugterne i den varme gryde til de bliver sorte i skindet. Hak løg og put i gryden. Svits løgene til de er godt bløde. Lav 1 liter varmt vand og put 2 hønsebouillonterninger i vandet. Hæld bouillonen i gryden sammen med 1 oksekraftterning og 1 spsk sukker. Lad "suppen" småsimre i ca. 15 minutter.
  2. Mens suppen simrer, skærer du kyllingen i tern. Krydr kyllingen med salt og peber, og svits på en varm pande. Sæt kyllingen til side til senere brug.
  3. Tilsæt Sambal Oelek (eller chili), presset hvidløg og Milda 4% til "suppen" og blend den med en stavblender. Smag suppen til med salt, peber og paprika. Tilsæt suppehornene og sæt den over blus igen. Varm suppen godt igennem i ca. 10 minutter, mens pastaen bliver kogt med i suppen. Når pastaene er kogte, server da suppen med et godt stykke brød.
Calories: 242 kJ/58 Kcal Fat: 4,7 Protein: 12
Recipe by Furca at http://furca.dk/fjerkrae/piquillosuppe-peberfrugtsuppe/