Kofta (kødboller) i stærk karrysauce
Ingredienser
  • Kofta (kødboller)
  • 500g Hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta)
  • ½ tsk garam masala krydderi
  • 1 stk forårsløg
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk tørret koriander
  • ½ dl fintvalsede havregryn
  • 1 æg
  • Currysauce
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg (presset)
  • 1ds hakkede tomater
  • 1/4l milda 4%
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stærk paprika
  • ½ tsk knust kanel
  • 3-4dl vand
  • Tilbehør
  • Basmati ris
  • Naan brød
Instruktioner
  1. Start med at røre alle ingredienserne til kofta'en sammen til en fars. Svits løg og hvidløg i en wok eller stor sauterpande. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser (undlad dog 1 dl. vand). Form koftaen til små kødboller og kom dem forsigtigt ned i den varme sauce. Læg låg på gryden/wok'en og kog bollerne i saucen i ca. 20 min. Herefter tilsættes resten af vandet og bollerne koges i ca. 5 min. mere, eller indtil de er helt gennemkogte. Server kogte ris og Naan brød til retten.
Calories: ? kJ/? Kcal Fat: ? Protein: ?
Recipe by Furca at http://furca.dk/oksekoed/kofta-kodboller-i-staerk-karrysauce/