Lakselasagne med filodej
Ingredienser
  • 200g røget laks
  • 2 plader filodej skåret i 24 små stykker (ca. 9x9 cm)
  • 3dl mælk
  • 20g flydende margarine
  • 20g mel
  • 1 håndfuld spinat optøet og drænet
  • 2 store kugler mozzarella
  • Salt, peber og muskatnød
Instruktioner
  1. Lad filodejen optø i køleskabet i 4-6 timer.
  2. Riv de to mozerella-kugler på et rivejern og læg til side i en skål.
  3. Lav en opbagt sauce af margerine, mel og mælk; Smelt margarinen, tilsæt melet, og rør rundt. Tilsæt mælken og rør rundt til saucen får den rette konsistens. Tilsæt ca. en håndfuld revet ost og smelt den i den varme sauce. Herefter tilsættes spinaten. Er saucen for tyk, kan der tilsættes mere mælk. Saucen skal være godt tyk, så pas på ikke, at få den for våd. Smag til med salt, peber og lidt muskatnød.
  4. Tag en aluminium muffinform og læg et stykke filodej i bunden af hvert hul i formen. Put et tyndt lag sauce i bunden, derefter et lille stykke laks og så lidt af det revne ost. Læg et nyt lag filodej på toppen og start forfra - sauce, laks og ost. Du kan evt. lægge et lag mere, hvis du har plads til det i din form.
  5. Put lasagnerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.. Ønskes filodejen mere sprød, kan man give dem lidt ekstra tid.
Calories: ? kJ/? Kcal Fat: ? Protein: ?
Recipe by Furca at http://furca.dk/fisk/lakselasagne-med-filodej/