Snickers flødeboller
Author: Line
Ingredienser
  • 4½ past. æggehvider (Jeg synes Danæg er bedst)
  • 375g + 25g sukker
  • 1dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 400g chokolade (min. 55 %)
  • 2 spsk rapsolie (eller anden smagsløs olie)
  • 1-2 rulle marcipan
  • Fint hakkede saltede peanuts
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1ds Kondenseret mælk
Instruktioner
  1. Bruger du 1 rulle marcipan kan du få cirka 30 bunde ud af marcipanen - der er dog guf til godt 40-50 flødeboller, så ønsker du flere flødeboller, så køb 2 ruller marcipan.
  2. Tag papiret af dåsen med kondenseret mælk og læg den i en stor gryde. Hæld vand i gryden indtil dåsen er HELT dækket af vand og sæt over blus. Kog dåsen i tre timer. Sørg hele tiden for, at dåsen er under vand, da den ellers sprænger. Efter tre timer, lader du dåsen køle helt af, og åbner den derefter forsigtigt. Du har nu den mest lækre og bløde karamel. Stil den i køleskabet til senere brug.
  3. Hæld 375g sukker, 1dl vand og citronsaft i en gryde. Sæt over fuldt blus, Isæt stegetermometer og kog indtil 115 grader. Det går stærkt, så vær opmærksom. Mens sukkerlagen koges op, piskes de 25g sukker, 1 tsk vaniljesukker og æggehvider til en fast masse. Når sukkerlagen er færdig, skal den hældes stille og roligt ned til æggehviderne mens du stadig pisker. Pisk nu marengsen til den er kold. Dette tager godt 20 minutter, så vær tålmodig. Når marengsen er kold, bliver den helt tyk og stiv.
  4. Skær marcipanen ud i 30 skiver og læg dem på bradepander med bagepapir. Bag én bradepande ad gangen i en 180 grader varm ovn i cirka 8 min.. De skal kun lige blive let gyldne i kanterne. Et godt tip er, at bruge alm. ovn og ikke varmluft, da marcipanen har tendens til, at blive brændt ved varmluft.
  5. Lad marcipanbundene køle af. Put karamellen i en sprøjtepose og sprøjt ud i midten af marcipanbunden. Derefter puttes guffen i en sprøjtepose og sprøjtes udenom karamellen og formes til en flødebolle. Lad flødebollerne stå og tørre i 4-6 timer til de er blevet stive.
  6. Når flødebollerne har stået til tørre så smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, tag chokoladen af og tilsæt de sidste 1/3 af chokoladen indtil det er smeltet. Derefter i hældes godt 2 spsk rapsolie i chokoladen så den bliver helt flydende og blank.
  7. Dyb flødebollerne i chokoladen ved at vende dem deri, og hælde chokolade ud over dem med en ske. Fisk dem op med en gaffel og lad dem dryppe godt af, ved at slå dem let på siden af skålen.
  8. Stil til tørre på en bradepande med bagepapir. Drys hakkede saltede peanuts over inden chokoladen tørrer.
Recipe by Furca at http://furca.dk/kager/snickers-flodeboller/