Kyllingefad med grøntsager og ris

Kyllingefad med grøntsager og ris

Skøn og friskt kyllingefad med grønsager og ris. Retten tager ingen tid at forberede og skal derefter bare passe sig selv i ovnen. Det er en yderst simpel hovedret, men det smager helt formidabelt. Kylling er fyldt med vigtig protein, og de knasende sprøde grøntsager gør retten helt fantastisk. Her har jeg brugt Basmati-ris, men du kan også sagtens bruge Jasmin-ris.

Kyllingefad med grøntsager og ris
Forfatter: 
Mængde: 4 personer
 
Ingredienser
  • 400g kylling, skåret i tern
  • 1 karton mornaysauce 5%
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 squash, skåret i tern
  • 1 bk champignon, skåret i tern
  • 2-3 gulerødder, skåret i tern
  • 2 peberfrugter, skåret i tern
  • Broccoli, i små buketter
  • Revet parmasanost
  • Salt og peber
  • Tilbehør
  • Basmati-ris
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den kan blive varm.
  2. Skær alle grøntsagerne i tern, og put dem i et ovnfast fad - fyld gerne helt til kanten.
  3. Herefter skærer du kyllingen i strimler, krydrer den med salt og peber, og svitser det hurtigt på en varm pande. Tag kyllingen af panden og hæld ud over grøntsagerne. Hvis der er lidt væde fra kyllingen, så hæld gerne denne med.
  4. Hæld mornaysauce og hakkede tomater op i en skål og bland det godt sammen. Riv en god håndfuld parmasanost og bland i massen - krydr med salt og peber. Hæld det ud over fadet med grøntsager, så grøntsagerne er dækket.
  5. Riv mere parmasanost og lav et "låg" ovenpå grøntsagerne. Put fadet i ovnen i 30 minutter.
  6. Mens fadet er i ovnen koges risene. Kog risene i 12 minutter og lad derefter risene trække indtil servering.

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

5 Comments

  • I stedet for en dåse flåede tomater kan man bruge 3 grofthakkede friske tomater i grøntsags blandingen, og så hælde Mornaye saucen over som låg, – så sparer du al´ den fede ost du bruger i opskriften, – parmasanost indeholder 60% animalsk fedt.

    • Helt korrekt det du skriver 🙂 Dog er de danske tomater rimelig kedelig på denne tid, så derfor får man noget mere lækker tomatsmag med dåsetomaterne.

      Parmasanost gør RIGTIGT meget for denne ret, så derfor vil jeg ikke undlade den. Jeg har prøvet opskriften uden, og der bliver den altså lidt kedelig – men det er jo selvfølgelig smag og behag, og vil man spare på kalorierne er det en super ide. Den kan fx erstattes med en revet ost med et lavt fedtindhold.

  • Bettina: Dejligt du kan lide retten 🙂 Jeg har haft afprøvet at poste madplaner herinde ugentligt – dog uden succes. Jeg vil dog ikke afvise, at det kommer op igen på et senere tidspunkt, men desværre ikke lige nu.

  • Har fået denne ret her til aften. Den smager virkelig godt! Kunne du ikke tænke dig at poste en madplan for en uge engang?

  • Har lige lavet retten, den er super, tak…

Skriv et svar til jan skow Annuller svar