Cheesecake med blandede frugter

Cheesecake med blandede frugter

Super lækker amerikansk cheesecake opskrift fra Hummingbird Bakery. Jeg har tilsat en del ekstra frugt i denne opskrift, og benyttet frisk frugt i stedet for frosne. Den er utrolig let at lave, og så smager den virkelig lækker med en god klat creme fraiche. Det er en kaloriebombe, men engang i mellem skal man have lov at synde, og så er det jo med, at gøre det med stil.

Cheesecake med blandede frugter
Forfatter: 
Mængde: 8-12 personer
 
Ingredienser
  • 220g Digestive kiks (Jeg købte de billigste fra mærket Budget)
  • 100g usaltet smør
  • 700g flødeost (Jeg brugte Philidelphia)
  • 1tsk vaniljeessens
  • 120g sukker
  • 3 store æg
  • Creme Fraiche til servering
  • 120-150g friske frugter til fyld (Derudover nogle friske frugter til at pynte kagen med - Jeg købte en pakke blandede frugter i Bilka)
  • Udstyr
  • 20cm springform (jeg brugte en 24cm, hvilket også gik fint)
  • En højsidet bradepande
Instruktioner
  1. Start med at klippe bagepapir til, så det passer i bunden af springformen og læg så papiret ned i bunden af formen. Det forhindrer kagen i at hænge fast i bunden.
  2. Blend kiksene i en blender og kom krummerne i en skål. Smelt det usaltede smør og tilsæt smørret til kiksene og bland massen sammen til den samler sig. Tryk krummemassen ned i bunden af springformen (evt. brug en ske), så den er helt jævn. Stil springformen i køleskabet i 20-30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  4. Rør flødeosten sammen med vaniljeessens og sukker med en elpisker eller rørmaskine til massen er helt glat. TIlsæt æggene et ad gangen og rør rundt undervejs. Sørg for at få alt på siderne af skålen med.
  5. Skær evt. jordbærene i store tern, og tilsæt de blandede frugter til ostemassen med håndkraft stille og roligt, så bærene ikke moses. Hæld flødeosten over i springformen oven på kiksebunden og jævn den ud på overfladen.
  6. Tag et stort stykke sølvpapir og fold op omkring bunden på springformen. Springformen skal i et vandbad, og ved at vikle sølvpapir omkring forhindre du, at vand trænger ind til kagen fra bunden af springformen. Placer springformen med sølvpapir i en højsidet bradepande, og fyld bradepanden med vand - op til ca. 5 mm. fra springformens øverste kant. Når kagen laves i et vandband undgår du at kagen tørre ud undervejs i ovnen.
  7. Bag kagen i 35-45 min. i den forvarmede ovn. Kagen skal være fast og spændstig og have fået meget lidt farve. Den må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen køle helt af og stil den derefter i køleskabet natten over.
  8. Server dagen efter med en god klat creme fraiche og de overskydende bær.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: 1100 kJ/ Fedt: 19 Kulhydrater: 19 Protein: 5

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål