Chokolademuffins med karamel og saltede peanuts

Chokolademuffins med karamel og saltede peanuts

Lækre og svampede mørke hjemmelavede chokolademuffins med karamelfrosting, lille overraskelse i midten og saltede peanuts på toppen. Smager ganske enkelt fantastisk. I stedet for karamel i midten kan du også lave chokolade muffins med chokoladestykker i. Jeg har lavet disse chokoladecupcakes mange gange, og de er lige fantastiske hver gang :o)

Chokolade muffins m. karamel og saltede peanuts
Forfatter: 
Mængde: 12 store muffins
 
Ingredienser
  • Muffins
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 225 g sukker
  • 50 g kakao
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1,25 dl sødmælk
  • 1 dl flydende margerine
  • 2,5 dl A38
  • 1 æg
  • Frosting
  • 100 g smør
  • 1,5 dl muscovadesukker (lyst)
  • 10 spsk piskefløde
  • 7 dl sigtet flormelis
  • 1 tsk vaniliesukker
  • Andet
  • 2 ruller Center/Smil chokolade (24 stk. chokolade)
  • 1 pose saltede peanuts
  • Flydende karamelsauce
Instruktioner
  1. Muffins
  2. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn (ikke varmluft - så hæver de skævt).
  3. Hak den mørke chokolade i grove stykker. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og bland 2/3 af chokoladen i de tørre ingredienser.
  4. Bland de våde ingredienser i en anden skål og pisk let, så det er en ensartet væske.
  5. Vend de våde dele i de tørre med en dejskraber forsigtigt, så de tørre dele kun lige er helt dækket og gennemvædet.
  6. Tag en alumuffinform, put papirforme i hvert hul og put 2 spsk dej i hvert hul. Pres 2 Center/Smil chokolader ned i midten af hver muffin og drys det overskydende mørke chokolade på toppen af hver muffin.
  7. Bages i 20-25 min.. Hold øje og stik gerne en strikkepind, eller andet spids, i dem for at tjekke om de er færdige. Tag dem ud når de er færdige og lad dem køle helt af.
  8. Frosting
  9. Smelt smøret i en gryde ved middel varme. Hæld muscovadosukkeret i smøret og smelt sukkeren under omrøring - rør rundt i massen i cirka 5 min. til sukkeret er helt opløst. Hæld fløden ved og rør yderligere et par minutter. Tag gryden af varmen og lad massen køle ned i cirka 5 minutter. Sigt flormelis og vaniljesukker ned i den let afkølede masse og pisk indtil det er en jævn frosting.
  10. Til slut
  11. Put karamelfrosting i en sprøjtepose og sprøjt den på de afkølede muffins med en blomstertyl. Jeg starter i midten og arbejder ud.
  12. Pynt med hakkede saltede peanuts og karamelsauce.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: ? kJ/? Kcal Fedt: ? Kulhydrater: ? Protein: ?

"Synes godt om" opskriften og få den i en print- og læseklar PDF-udgave - helt uden reklamer.

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret de friske ingredienser og dagligvarerfra Osuma (Kvickly/Super Brugsen) direkte hjem til dig.

2 Comments

  • Det ser godt nok fantastiske ud! Men jeg må spørge, hvad er center/smil chokolade?? 😉

    • Hej Maja! De er også bare sindsygt lækre. Center eller Smil er chokolade fyldt med flydende karamel. Hvis du googler Center chokolade eller Smil chokolade så kan du se, hvordan de ser ud. De kan købes næsten alle steder.

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål