Cupcakes med chokolade, lakrids og hindbær

Cupcakes med chokolade, lakrids og hindbær

Den sidste opskrift på cupcakes i denne lækre treenighed. En skøn blanding af chokolade, lakrids og hindbær; Lækker sødme med et bid af lakrids og dejlig syrlighed fra hindbær.

Denne opskrift er en del af tre fabelagtige opskrifter på cupcakes, jeg har lavet til en fødselsdag. Se de andre opskrifter på: Blåbær cupcakes med Swiss Buttercream Merinque og Chokolade cupcakes med Swiss Buttercream Merinque.

Cupcake med chokolade, lakrids og hindbær
Forfatter: 
Mængde: 15 store cupcakes
 
Ingredienser
  • Cupcakes
  • 250g hvedemel
  • 225g sukker
  • 1tsk natron
  • 50g usødet kakao
  • 1,5 vaniljestang, korn heraf
  • 1dl flydende margerine
  • 1,25dl sødmælk
  • 2,5dl A38
  • 1 æg
  • 1 pose frosne hindbær
  • Swiss Buttercream merinque
  • 5 past. æggehvider
  • 225g sukker (1 US cup)
  • 1,5 vaniljestang, korn heraf
  • 1 knivspids salt
  • 450g usaltet smør, stuetemperatur
  • Lakrids pulver eller lakrids sirup
  • Tilbehør
  • Lakrids kys (lav dem eventuelt selv - opskrift forslag i bunden af denne)
  • Friske hindbær
  • Hvid chokolade
Instruktioner
  1. Start med at lave dine cupcakes først, så de kan nå at køle ned inden de skal dekoreres med Swiss Buttercream.
  2. Cupcakes
  3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn (ikke varmluft, da kagerne så hæver skævt).
  4. Start med at blande vaniljekornene med lidt af sukkeret. Bland de tørre ingredienser godt sammen i en stor skål. Bland derefter de våde ingredienser i en anden skål – pisk sammen til en ens masse. Hæld de våde ingredienser over de tørre og vend dejen forsigtigt sammen til alt melet er vådt.
  5. Vend forsigtigt posen med frosne hindbær i dejen.
  6. Put papirforme i en muffin aluform og hæld dejen deri – hæld dej næsten op til toppen for at få store muffins med top på. Bag ved 180 grader i cirka 20-25 min.. Hold øje med dem og tjek kagerne undervejs med en strikkenål eller gaffel – sidder der dej derpå er kagerne ikke færdige.
  7. Stil dem til side til afkøling.
  8. Swiss Buttercream Merinque
  9. Tag kornene ud af vaniljestængerne og bland kornene med noget af sukkeret, så kornene er godt fordelt og ikke klumper.
  10. Hæld sukker, vaniljesukker, salt og æggehvider i en varmefast skål. Sæt skålen over vandbad og tænd for blusset. Pisk i marengsen indtil sukkeret er opløst og marengsen er varm. Kør lidt marengs mellem fingrene og mærk om sukkeret er helt opløst.
  11. Tag marengsen af varmen og pisk videre indtil marengsen er helt afkølet og helt stiv – det tager cirka 10-15 minutter. En god ide er, at hælde marengsen over i en køkkenmaskine og piske den her med piskeris.
  12. Når marengsen er helt afkølet og fuldstændig fast tilsættes smørret lidt efter lidt. Cremen vil skille og blive meget flydende, men pisk endelig videre – den samles igen efter noget tid.
  13. Smag den til med lakridspulver eller lakrids sirup - jeg brugte en blanding af begge.
  14. Samlet
  15. Dekorer de afkølede cupcakes med lakrids Swiss Buttercream med en sprøjtepose (Køb sprøjteposer her) og en stjernetyl (Køb tyller her).
  16. Pynt kagerne med friske hindbær, lille lakrids kys og hvid chokolade.
  17. Lakrids kys
  18. Jeg lavede lakrids kys af en fransk marengs af 1,5 æggehvide og 25g flormelis. Piskede den stiv og smagte til med lakridspulver - derudover farvede jeg dem med sort pastafarve og bagte dem i ovnen i 60 min. ved 100 grader. Mine blev dog totalt opløst af at sidde på kagerne i nogle timer - så put dem på lige før servering.

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål