Hjemmelavede flødeboller med marcipanbunde

Hjemmelavede flødeboller med marcipanbunde

Lækre hjemmelavede flødeboller (med og uden lakridssmag) på marcipanbunde! Super lette at lave og så glider de desværre også aaalt for let ned i maven.

Jeg brugte kogechokolade fra Odense marcipan, hvilket er en ret tung chokolade. Jeg endte derfor med at pensle chokoladen på, da den ellers var for tung til flødebollerne. Jeg har dog senere fundet ud af, at det hjælper at tilsætte lidt olie til chokoladen og lade flødebollerne stå og tørre i godt 6 timer, så de bliver  hårde i overfladen. Så er de super lette at overhælde med chokolade – også selvom det er kogechokolade.

OBS: I opskriften skal du bruge både sprøjtepose og tyl. Du kan få sprøjteposer her og tyller her. Derudover skal der bruges stegetermometer/sukkertermometer.

 

Hjemmelavede flødeboller med marcipanbunde
Mængde: cirka 30 stk.
 
Ingredienser
 • 4,5 past. æggehvider
 • 375g + 25g sukker
 • 1dl vand
 • Saft fra en halv citron
 • 200g mørk chokolade (65-75%)
 • 200g lys chokolade
 • 1-2 ruller marcipan
 • Topping - Fx kokos og pulveriseret frysetørret hindbær
 • Smag - Fx lakridssirup. Jeg brugte Karlsens Lakridssirup, som er sødet med stevia.
 • Vaniljesukker - Til standard-versionen
Instruktioner
 1. Bruger du 1 rulle marcipan så giver det cirka 30 flødeboller - der er dog guf til cirka 40-50 flødeboller.
 2. Start med at tage marcipanen ud af papiret og rul den så den bliver helt aflang og rund. Så skærer du cirka 30 skiver ud (eller så mange du kan få ud af din marcipan) - de skal være cirka 0,5 cm. tykke. Marcipanbundende lægges på en bradepande med bagepapir og bages ved 180 grader i cirka 8 minutter på almindelig ovn (Ved Varmluft er der tendens til, at marcipanen brænder på nogle steder).
 3. Mens marcipanbundende køler ned, laves marengsen. Start med at hælde de 375g sukker, 1dl vand og citronsaft ned i en gryde. Sæt over fuldt blus og put stegetermometret i. Når temperaturen når 115 grader, tages sukkerlagen af blusset. Det tager lige 5 minutter, at nå denne temperatur. I mellemtiden kan æggehviderne piskes sammen med de sidste 25g sukker (Det er nu der skal tilsættes vaniljesukker, hvis du laver alm. flødeboller). Pisk æggehviderne til de er helt stive og skålen kan vendes på hovedet. Når sukkerlagen er færdig, hældes den ned til de piskede æggehvider, mens du stadig pisker. Pisk indtil guffen/marengsen er kold. Dette tager ca. 15-20 min., så vær tålmodig. Guffen bliver mere og mere tyk jo koldere den bliver, hvilket er ideen med det hele. Når guffen er kold kan der tilsættes smag og farve. En god ide er, at bruge pastafarve, hvis du ønsker at farve guffen. Frugtfarve og andre flydende væsker gør guffen mere flydende, og flødebollerne vil flyde ud.
 4. Når marengens er færdig, puttes den i en sprøjtepose med en blomstertyl og sprøjtes på marcipanbundene. Pas på med, at komme ud over kanten, da du så ikke har noget at holde fat i, når flødebollerne skal overhældes med chokolade.
 5. Lad flødebollerne stå til tørre i 4-6 timer, så de får en hård overflade.
 6. Det er en god ide at temperere chokoladen. Dette gøres ved, at du varmer 2/3 chokolade op over et vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af vandbadet og de sidste 1/3 chokolade tilsættes og smeltes stille og roligt i den varme chokolade.
 7. Nu skal flødebollerne dækkes med chokolade! Dette kan gøres på 3 måder. Den ene måde er, at du tager flødebollen og dypper ned i chokoladen. Overhæld resten af flødebollen med chokolade via en ske, og fisk flødebollen op med en gaffel. Slå let op kanten med gaflen, så alt overskydende chokolade glider af. Den anden måde er, hvor du sætter din flødebolle på en spatel med huller, holder ind over chokoladen og bruger en sauceske til, at hælde chokolade over flødebollen. Den sidste metode er at pensle dem, hvilket tager rigtigt lang tid.
 8. Sæt flødebollerne på et spækbrædt med bagepapir på og pynt dem med fx kokos eller frysetørret bær, inden chokoladen stivner, og stil dem i køleskabet til dagen efter. De kan godt spises på dagen, når chokoladen er størknet, men guffen/marengsen har den bedste konsistens og smag dagen efter.
 9. Voila! Nyd dem og del gerne med andre. De smager fantastisk lækre og ryger hurtigt væk ;-)
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: ? kJ/? Kcal Fedt: ? Kulhydrater: ? Protein: ?

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

2 Comments

 • Lige et tip til temperering af chokolade 🙂
  Her skal også bruges stege termometer

  Først hak chokoladen relativ fint, del det op i 2/3 og 1/3

  Smelt de 2/3 dele, ved at varme op til 49/50 grader
  Tilsæt sidste 1/3 af chokoladen og køl ned til ca 29 grader
  Varm til sidst op til 30/31 grader

  Dette gør at chokoladen bliver knæksprød og helt blank når den størkner 🙂

  Der er forskellige temp. forskellig chokolade

  Mørk – 50 / 29 / 31
  Lys – 45 / 28 / 30
  Hvid 40 / 27 / 29

  • Tak for tippet! 🙂

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål