Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes

Super lækre Red Velvet Cupcakes (Røde Fløjlskager) med lækker hindbærfyld og vanilje Swiss Buttercream på toppen. Her er den anrettet til en rød student med fine små hjerter og flag, men en Red Velvet cupcake behøver ikke være mere end en flot rød kage med en hvid frosting på toppen. Kagen kan farves med rødbedesaft, men da jeg ønskede en kraftig rød farve valgte jeg at farve den med rød pastafarve. I min portion blev der over 100 små minicupcakes – dejen giver cirka 30 store cupcakes.

Red Velvet Cupcakes
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • Cupcakes
  • 500g hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 450g sukker
  • 2spsk usødet Kakao (sigtet)
  • 1,5 vaniljestang (Kornene heraf)
  • 2,5dl sødmælk
  • 2dl flydende margerine
  • 5dl A38
  • 2 æg
  • 1 bøtte Wilton rød Pastafarve
  • Hindbærcolis
  • 600g frosne hindbær (optøet)
  • 100g sukker
  • 1,5 vaniljestang (skallen)
  • Lidt vand
  • Swiss Buttercream Meringue
  • 5 past. æggehvider
  • 225g sukker (1 US cup)
  • 1 knivspids salt
  • 450g usaltet smør, stuetemperatur
  • 1,5 vaniljestang (kornene heraf)
Instruktioner
  1. Jeg starter med at lave hindbærcolis, så den kan nå at køle HELT ned inden den skal fyldes i kagerne. Det hele kan sagtens laves dagen før - dog vil jeg ikke samle kagerne før på selve dagen, da kagerne så vil blive ret bløde og fugtige. Kagerne kan laves 1-2 dage i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder på køkkenbordet. Hindbærcolis og Swiss Buttercream skal gerne opbevares på køl, hvis det laves dagen før, men tag begge dele ud et par timer før samling, så de ikke er alt for stive, når det skal tilsættes kagen.
  2. Det er en god ide at bruge pastafarve her da den er uden smag og der derfor kan tilsættes meget uden smagen ødelægges.
  3. Hindbærcolis
  4. Put lidt vand i en gryde, så bunden er dækket med vand og ikke mere. Put de optøede hindbær i gryden sammen med sukker og skallen af 1,5 vanljestang (jeg brugte stangen fra cupcaksene). Kog op under omrøring i cirka 10 min.. Tag af varme og køl godt ned. Når den er nogenlunde kold så sig kernerne fra med en sigte, så du får en ren hindbærcolis.
  5. Cupcakes
  6. Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og bland dem med noget af sukkeret, så du får en hjemmelavet vaniljesukker, der ikke klumper. Bland da alle de tørre ingredienser i en stor skål - sørg for det hele er blandet godt sammen. Bland derefter de våde ingredienser i en ANDEN skål og pisk det let sammen, så det er en ens masse. Tilsæt den røde pastafarve her - jeg brugte en hel bøtte. Bland igen godt sammen. Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og vend forsigtigt med en dejskraber - pas på ikke at røre for hårdt, da luften så slåes ud af dejen.
  7. Put papirforme i en aluminium-muffinform og bag ved 180 grader cirka i 15 minutter ved almindelig ovn - endelig ikke varmluft, da de så vil hæve skævt. Bag kun én fyldt muffinform ad gangen, da varmen ellers ikke vil blive fordelt korrekt.
  8. Bagefter tages kagerne ud og de køles helt ned.
  9. Swiss Buttercream meringue
  10. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med noget af sukkeret. Bland sukker, vaniljesukker, æggehvider og salt i en skål, der kan tåle varme. Sæt en gryde over med noget vand og put skålen op i vandet - rør rundt med en elpisker over vandbadet indentil sukkeret er smeltet. Du kan stikke to fingre i massen og køre dem mod hinanden - kan du mærke korn, så er sukkeret ikke smeltet. Det tager godt 5 minutter.
  11. Herefter tages skålen af vandbadet og du fortsætter med at røre indtil skålen føles helt kold uden på - dette tager godt 10 minutter. En god ide kan være, at hælde massen op i en køkkenmaskine, hvis du ejer sådan en, og så røre den færdig derpå. Når marengsen er så stiv den former toppe, så tilsættes smørret en spiseske ad gangen. Cremen vil skille voldsomt på et tidspunkt, men du skal bare fortsætte med at røre - efter noget tid samles cremen og du får en lækker Swiss buttercream.
  12. Samlet
  13. Nu har du alle ingredienser til at samle min version af Red Velvet cupcakes. Start med at udhule dine cupcakes, så der er hul i midten af dem. Jeg bruger en kernehus udstikker jeg køre helt i bund og trækker ud. Så har du et fint størrelse hul, hvor bunden stadig vil være intakt i cupcaken.
  14. Tilsæt hindbær colis i hullet så det er fyldt ud.
  15. Nu skal du til at putte cremen oven på kagerne. Tag en stjernetyl og en sprøjtepose og put cremen heri. Pres cremen ud oven på kagerne i det mønster du ønsker. Sørg for at dække hullerne og hindbær cremen, så hullerne ikke er synlige.
  16. Pynt kagerne flot og anret på fad.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: 926 kJ/221 kcal Fedt: 5,5 Kulhydrater: 38 Protein: 3,8

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål