Cannelloni med oksekød og tomatsauce

Cannelloni med oksekød og tomatsauce

Opskriften her ligner meget den gamle udgave – dog med få ændringer. Jeg vælger at poste den på ny, da jeg føler ændringerne er nok til, at den skal anses som en ny ret + den fortjener en højere plads i systemet. Det er simpelthen bare en fantastisk lækker og NEM ret, der både passer til hverdag og gæster. Du kan også lave cannelloni med kylling.

OBS: Der bruges tomatsauce i retten. Du kan med fordel bruge min cremede og lækre hjemmelavede tomatsauce.

Cannelloni med oksekød og tomatsauce
Forfatter: 
Mængde: 4 personer
 
Ingredienser
  • 450g hakket oksekød (3-7% fedt)
  • Friske lasagneplader eller cannellonirør (Det er vigtigt at det er bløde lasagneplader)
  • 1 stort rødløg eller 2 små
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort æg
  • 1dl rasp (42g)
  • 1dl havregryn (35g)
  • 1dl mælk
  • 2 kugler mozerella
  • Salt, peber og timian
  • ½l mornaysauce 5% - der kan med fordel bruges min hjemmelavede mornausayce.
  • Tomatsauce - brug med fordel min hjemmelavede tomatsauce
Instruktioner
  1. Start med at lave tomatsaucen, da den gerne skal stå og simre i 1 times tid. Mens saucen står og simrer, gør du farsen til cannelloni klar. Hak løgene fint og bland alle ingredienserne sammen. Tag lasagnepladerne og skær dem i rette størrelser, tag lidt af farsen og form til en lang pølse, læg på lasagnepladen og rul sammen. Læg cannellonien i et stort ovnfast fad. Hæld tomatsaucen over cannellonien og fordel den så cannellonien er dækket. Derefter hældes ½ liter mornaysauce hen over (eller til der ikke kan være mere i fadet). Mozzarellaen rives i stykker eller skæres i skiver og lægges hen over. Sat retten i ovnen i cirka 30-40 min. ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: 398 kJ/95 Kcal Fedt: 4,1 Kulhydrater: 8,3 Protein: 7,2

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

5 Comments

  • […] Torsdag: Cannelloni med oksekød og tomatsauce […]

  • […] laver vi cannelloni med oksekød og tomatsauce. Det er en pastaret, der smager helt fantastisk. Vi er sikre på, at I vil kunne lide den, hvis I […]

  • Hej, Jeg prøver lige igen.. Jeg er helt vil med din side. Synes det er nogle rigtig dejlige opskrifter. Jeg er netop gået i gang med denne her. Håber ikke spørgsmålet er alt for dumt, men er det korrekt, at farsen skal i lasagnen rå ?
    God søndag
    Gitte

    • Hej Gitte! Ja, det er helt korrekt. Du former farsen, lægger den på en halv frisk lasagneplade og ruller den sammen. Så lægger du dem helt op ad hinanden i et ovnfast fad, så lasagnepladerne ikke åbner sig. Velbekomme 😉

    • Tak -:)