Kofta (kødboller) i stærk karrysauce

Kofta (kødboller) i stærk karrysauce

Lækker pakistansk ret, der smager af østen. Lad dig ikke narre af det “lave” antal krydderier, der er fantatisk smag i retten. Den kan både laves stærk og mild. Min version er en medium stærk ret. Retten laves normalt enten med oksekød eller lammekød.

OBS: Der skal bruges Garam Masala krydderi og Sambal Oelek. Begge ting kan købes i alle supermarkeder ved krydderierne og ved det asiatiske afdeling. Jeg køber dog min Garam Masala hos min nærmeste indiske købmand.

Kofta (kødboller) i stærk karrysauce
Mængde: 4 personer
 
Ingredienser
  • Kofta (kødboller)
  • 500g Hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta)
  • ½ tsk garam masala krydderi
  • 1 stk forårsløg
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk tørret koriander
  • ½ dl fintvalsede havregryn
  • 1 æg
  • Currysauce
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg (presset)
  • 1ds hakkede tomater
  • 1/4l milda 4%
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stærk paprika
  • ½ tsk knust kanel
  • 3-4dl vand
  • Tilbehør
  • Basmati ris
  • Naan brød
Instruktioner
  1. Start med at røre alle ingredienserne til kofta'en sammen til en fars. Svits løg og hvidløg i en wok eller stor sauterpande. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser (undlad dog 1 dl. vand). Form koftaen til små kødboller og kom dem forsigtigt ned i den varme sauce. Læg låg på gryden/wok'en og kog bollerne i saucen i ca. 20 min. Herefter tilsættes resten af vandet og bollerne koges i ca. 5 min. mere, eller indtil de er helt gennemkogte. Server kogte ris og Naan brød til retten.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: ? kJ/? Kcal Fedt: ? Kulhydrater: ? Protein: ?

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål