Lasagne med squash og gulerødder

Lasagne med squash og gulerødder

En rigtig lækker, cremet og fedtfattig lasagne. Fyldig og med knasende smag af gulerod og squash. Blandingen af hakket oksekød og gulerod/squash gør retten sundere, mere knasende og generelt bare langt mere lækker. En helt fantastisk og velsmagende blanding, som jeg synes, du skal prøve.

OBS: Der skal bruges mornay/bechamelsauce i retten. Brug gerne min egen opskrift på enten mornaysauce eller bechamelsauce.

Lasagne med squash og gulerødder
Forfatter: 
Mængde: 4 personer
 
Ingredienser
  • 450g hakket oksekød Fedtprocent 3-7%)
  • Friske lasagneplader - Efter behov
  • ½l mornaysauce 5% (eller brug min mornaysauce eller bechamelsauce)
  • 1ds hakkede tomater
  • 1ds hakkede tomater med basilikum og oregano
  • stor dåse tomatpuré 140g
  • 2 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 3-4 gulerødder
  • 1 bakke champignon
  • 1 rød chili + 1 grøn chili
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 200ml vand
  • 100ml mælk
  • Ost eller rasp til toppen
  • Salt, friskkværnet peber, tørret oregano og tørret timian
Instruktioner
  1. Hak løg svits det i en opvarmet gryde i lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun kødet. Hak squashen, gulerødderne og champignon fint og tilsæt til det brunede kød. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpure. Smag retten til med salt, friskkværnet peber, oregano, timian og basilikum og tilsæt vand og mælk. Lad kødsaucen stå og simre i godt 30-60 minutter.
  2. Tag et ovnfast fad og læg henholdsvis kødsauce, mornaysauce/bechamelsauce og lasagneplader i lag. Brug mozzarella eller rasp på toppen og put lasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  3. Næringsindholdet er udregnet med friske fuldkorns lasagneplader og revet ost på toppen.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: 350 kJ/84 Kcal Fedt: 3,2 Kulhydrater: 7 Protein: 6,8

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål