Karry- og tomatsuppe med ferskner

Karry- og tomatsuppe med ferskner

Dejlig karrysuppe/tomatsuppe, der smager helt fantastisk. Suppen har en dejlig sød smag fra tomat og fersken. der passer perfekt med den lidt stærke karry. Super lækker suppe, der holder dig varm på en kølig sommeraften eller en iskold vinterdag. Den oprindelige opskrift er fra bloggen lidtafline.blogspot.dk. Jeg har dog lavet nogle få ændringer. Kombinationen af karry og tomat gør det til en fornøjelse at smage på.

Karry- og tomatsuppe med fersken
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • 500g kyllingfilet
  • 1ds hakkede tomater
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2l Milda 4%
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 1 håndfuld fuldkornssuppehorn
  • 1ds ferskner i sukkerlage
  • cirka 300ml vand
  • 1,5 spsk gul karry
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. Creme Fraiche 18%
Instruktioner
  1. Skær kyllingen i små tern. Put olie i en stor gryde eller wok, og svits karryen af i lidt olie. Tilsæt kyllingen og svits indtil kyllingen er nogenlunde gennemstegt. Skær løgene i tern og peberfrugten i skiver. Tilsæt begge dele til kyllingen og svits. Tilsæt de hakkede tomater, 300g vand, bouillonterning, hvidløg og Milda, og varm suppen op. Put suppehornene i suppen og kog indtil de er færdige. Ferskenerne skæres i tern og tilsættes suppen sammen med alt væden fra dåsen. Suppen smages til med salt, peber og sukker.
  2. Server med lækkert nyvarmet brød og evt. en god klat creme fraiche.
  3. Bruges der ferskner, der ikke er i sukkerlage, tilsættes lidt sukker til suppen - det har stor betydning for smagen, så gør det endelig.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: 248 kJ/59 Kcal Fedt: 1,7 Kulhydrater: 4,9 Protein: 6,3

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

2 Comments

  • Fantastisk blog du har med flotte billeder og lækker opskrifter. din suppe lyder dejlig. vil glæde mog til at tilberede den. 🙂

    • Tak for den søde besked! Det er altid dejligt at høre, når folk er glade for det man laver. 🙂 Det er også bare en rigtig god suppe – specielt til de her lidt koldere perioder, da den er meget efterårsagtig i smagen. Jeg håber du synes godt om den. 🙂

Skriv et svar til Samantha Annuller svar