Hjemmelavet rød mirabellemarmelade

Hjemmelavet rød mirabellemarmelade

Har du været på tur ved naboen eller har du selv et mirabelletræ?

Lækker hjemmelavet mirabellemarmelade, der er super let at lave og som smager fantastisk på en varm bolle. Mild og cremet rød mirabellemarmelade. Lav endelig en stor portion; Den kan holde sig længe i køleskabet grundet mængden af sukker og for-skylning med atamon eller stærk spiritus. For at gøre marmeladen sundere kan du med fordel erstatte noget af sukkeret med Stevia.

Du kan smøre marmeladen på mine lækre italienske grovboller eller mine italienske fuldkornsboller. God fornøjelse!

Hjemmelavet rød mirabellemarmelade
Forfatter: 
Mængde: cirka 1 liter
 
Ingredienser
  • 500g røde mirabeller
  • 250g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 75g vand
  • 1-2tsk kartoffelmel
  • 1 appelsin
  • Atamon
Instruktioner
  1. Skyl, tør og udsten mirabellerne. Kog mirabellerne sammen med sukker, flækket vaniljestang, revet skal og saft fra en appelsin og vand i 15 minutter under jævn omrøring. Bland kartoffelmel med lidt af saften fra bærblandingen og rør i gryden med bærblandingen. Når marmeladen er færdig og stadig varm, hælder du den i et marmeladeglas, der er skyllet let i atamon.
  2. I stedet for atamon kan glasset skylles i stærk spiritus som fx vodka.
  3. For at gøre marmeladen sundere kan du alternativt erstatte noget af sukkeret med Stevia.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: 694 kJ/166 Kcal Fedt: 0,1 Kulhydrater: 40 Protein: 0,5

"Synes godt om" opskriften og få den i en print- og læseklar PDF-udgave - helt uden reklamer.

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret de friske ingredienser og dagligvarerfra Osuma (Kvickly/Super Brugsen) direkte hjem til dig.

4 Comments

  • Har aldrig prøvet at lave marmelade med kartoffelmel, kun grød.
    Hvad er årsagen til at du bruger det og ikke melatin ?

    • Melatin er sådan set bare kunstigt kartoffelmel med konserveringsmiddel og farve 🙂 Så det er helt lige meget om du bruger kartoffelmel eller melatin – jeg bruger kartoffelmel da jeg alligevel har det i huset, og det er et naturligt produkt, hvor melatin er rene e-numre. Bruger du melatin så er der tit konserveringsmiddel i og så dropper du bare atemonen/spritten. Generelt skal der bare bruges et jævningsmiddel, hvis marmeladen er lidt flydende – du kan også vælge at bruge maizena , hvis du hellere vil det. Generelt pas på med mængden af både melatin og kartoffelmel, da du let får en meget stiv, vingummi-agtig masse, hvis du bruger for meget.

  • Det er bare en helt fantastisk mirabellemarmelade! Tak!

  • Mange tak for en rigtig god opskrift på mirabellemarmelade. Min kone er helt vildt med den.

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål