Furca
Bedste collagen kapsler - tips til test af collagen tilskud guide

Guide til de bedste collagenkapsler 2024 -> læs tips test anmeldelser

På denne side finder du tips og gode råd til hvordan du finder den bedste collagen kapsel eller kollagenpille til dig.

Siden har indeholder information om collagenkapsler og collagenpiller og der er informationer om priser, test og anmeldelser.

Flere og flere ønsker at teste om collagen kapsler kan hjælpe mod rynker og ledsmerter, og derfor har jeg lavet den lille guide med tips til alt det du skal vide om test af collagen kapsler og piller.

Læs med her hvis du vil vide mere om folks erfaringer med collagen kapsler og gerne vil vide med om hvordan de kan hjælpe netop dig.

De bedste collagen kapsler og piller i 2024

Jeg har testet en del forskellige collagen produkter og tænkte at jeg lige ville samle de bedste collagen kapsler i en samlet oversigt.

Når man skal afprøve kollagenkapsler, så kan man se på hvilke der er billigst og bedst, eller man kan se på andre ting som hvor man faktisk får mest for pengene, og hvad producenten ellers har valgt at tilføje til kapslerne af urter, vitaminer og mineraler.

Min favorit er Pure Marine Collagen

Jeg er altid fan af kosttilskud i sit mest naturlige format og da jeg tager andre kosttilskud også, så ønsker jeg helt en collagenkapsel der ikke indenholder andre mineraler og vitaminer også.

Pure Marine Collagen giver mig lige præcis et godt tilskud collagen til hverdag og så kan jeg med min kostvaner og andre kosttilskud regulere hvad jeg selv mener er den rette dosis af specielt vitaminer.

Bedste collagen kapsler - tips til test af collagen tilskud

Mængde af collagen pr kapsel: 585 mg

Hvis du gerne vil teste collagen og virkningen af dette helt isoleret, så er mine erfaringer med disse collagenkapsler rigtig gode.

Hvis man læser anmeldelserne inde på produktet, så er det mest gængse at mange får bløde hud, fastere hud og flottere negle også.

Hvis man skal bedømme ud fra anmeldelserne på produktet, så er dette en kandidat til at være bedst i test collagen kapsler, men jeg har skrevet lidt mere senere om et kosttilskud overhovedet kan være bedst i test.

Marine Collagen med hyaluronsyre og Q10 for begyndere

Til dig der ikke tager andre kosttilskud og gerne vil afprøve et kosttilskud der i teorien gør en masse gode ting for dig, så synes jeg at Marine Collagen Advanced fra MaxMedix er et super interessant produkt.

Her har producenten netop forsket i den rigtige sammensætning af collagen, vitaminer og mineraler som hjælper med at forbedre hudens naturlige glød, give led og muskler en god støtte, mindste aldringstegn og gør både hår og negle sundere.

Marine Collagen med hyaluronsyre og Q10 for begyndere

Mængde af collagen pr. kapsel: 400 mg

MaxMedix mener at have fundet den rette kombination her med collagen, Q10, c-vitamin og zinc, og jeg synes også at det er et rigtigt lækkert kosttilskud som helt sikkert, helt for sig selv, vil være rigtig godt for dig.

Jeg kan klart anbefale at teste dette produkt af i en måned eller to for at se om det ikke har en lige præcis den virkning for dig som du ønsker.

Collagen på abonnement som suplement til collegen piller.

Hvis du finder ud af at collagen virkelig gør noget godt for dig, og du vil sikre dig en vedvarende effekt, så kan man enkelte steder bestille collagen på abonnent, og på den måde sikre sig at man aldrig løber tør.

Jeg har fundet to steder hvor man tilbyder abonnent på collagenpulver, det er ikke lykkedes mig at finde nogle steder hvor det er kapsler.

Når du køber kollagen på abonnement, så skal du selvfølgelig sikre dig at få opsagt igen, hvis du på et tidspunkt skulle fortryde eller måske finder et andet produkt der passer dig bedre.

Det ene sted er Bodylab med deres Bodylab Collagen booster, som også er nævnt tidligere, hvor du kan findes kollagen på et smart abonnement, og er bruger du collagen i forbindelse med fitness eller styrketræning så kan Bodylab være et godt sted for du at finde andre interessante tilskud og andet inspiration.

Den anden leverandør er dansk, Nutrinic, og har været så heldige også at vinde en Danish Beauty award for deres produkt.

Jeg synes faktisk at deres produkt er det nærmeste et pulver kan komme på en kapsler, da det kommer i små praktiske poser der skal blandes med væske.

Collagen på abonnement danish beauty awards

Nutric Kollagen plus – læs mere

Kollagen+ er tilsat C-vitamin og zink. C-vitamin bidrager til kroppens normale kollagendannelse.

Zink bidrager til normal proteinsyntese, beskytter cellerne mod oxidativt stress samt opretholdelse af normal hud, når og negle.

Pureviva Marine Collagen piller med egen formular

Et af de mest populære collagen tilskud er dette fra Pureviva som man kan læse meget om omkring på nettet.

Her er der også tale om en collagenkapsel som producenten har sammensat i en blanding med vitaminer og mineraler.

Pureviva Marine Collagen med egen formular

Mængde af collagen pr. kapsel: 325 mg

PureViva har deres helt egen formel til hvordan collagen optages og udnyttes bedst af kroppen.

Der tilsættes eksempelvis Vitamin-c, zink og seen til dette tilskud og dermed får du en god kombi for sundere og pænere hud, hår og negle.

Dette er nok det mest populære collagen produkt på det danske marked.

Skin Care Collagen Filler med granatæble

Selvom der er ganske få collagenprodukter som kapsler, så er denne kapsel fra Skin Care en lille klassiker.

Som hvert andet tilskud indeholder denne kapsel sine egne ekstra tilskud, og her er det granatæble og tomat der er gældende.

Skin Care Collagen Filler med granatæble

Tegn på hudens ældning begynder indefra. Skin Care Collagen Filler er en hudplejetablet, der tilfører din hud næringsstoffer indefra.

Indeholder marinekollagen samt granatæble, tomat og astaxanthin.

Derudover indeholder tabletterne vitamin C, som bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud, samt beskytter cellerne mod oxidativ stress.

Earth Nutrician Collagen Mix

Her er endnu et simpelt alternativ med en kapsel der indenholde marine collage og C-vitamin.

Hvis du ønsker meget kollagen for pengene, så er der her en kapsel med hele 500 mg collagen pr. kapsel.

Earth Nutrician Collagen Mix

Mængde af collagen pr. kapsel: 500 mg

Som nævnt tidligere så er det C-vitamin og collagen der er de vigtigste ingredienser efter min mening.

Så du kan med fordel lige tjekke dette produkt og se om de skule være på tilbud lige nu.

Priserne på collagen kapsler og collagen piller varierer hele tiden og der er næsten altid en kampagne at finde.

500 mg collagen pr. kapsel

Jeg prøver at få alle alternative kapsler med collagen med i denne guide.

En af de kapsler jeg synes er interessante er denne

Mængde af collagen pr. kapsel: 500 mg

En kapsel med hyaluronsyre også, som fungerer som en svamp, fordi syren kan bevare sin egen vægt med op til 1000 gange.

Dette betyder, at det hjælper huden med at absorbere fugt og holde på den.Denne syre reducerer fine rynker og forhindrer dem, fordi den holder fugtigheden i huden.

Biotin bidrager til at opretholde normalt og sundt hår og hud. C-vitamin bidrager til normal kollagen dannelse til hudens normale funktion og joden bidrager til at opretholde hudens balance.

En all-round collagenkapsel for dig der ikke tager andre tilskud af vitaminer.

Veganske “collagen” kapsler

Hvis du er veganer, så kan kollagen være en lidt større udfordring af kollagen altid indeholder animalske produkter.

Men du kan få et tilskud som er tiltænkt at fremme din egen produktion af kollagen.

Nogle veganere kalder det en collagen booster.

Veganske collagen kapsler

Vegan Collagen advanced indeholder kun naturlige ingredienser som C- og E-vitamin samt zink til hudpleje og hyaluronsyre til led og langsommere aldring.

Disse ingredienser skaber sammen det perfekte tilskud til veganere og vegetarer, der gerne vil booste deres naturlige kollagenproduktion til at hjælpe med synlige ældningstegn som fine linjer, rynker og poset hud samt støtte pleje og vedligeholdelse af knogler og led.

Dette er det eneste alternativ en kollagen veganer vil kunne bruge, og uanset hvad så er det da værd at prøve af, til en forholdsvis lille pris.

Men generelt kan man jo se at langt de fleste collagen tilskud indeholder c-vitamin og zink, og det ved man jo har en positiv effekt på hud, hår og negle. Det betyder så også at du kan finde dette i andre kosttilskud også, som måske kan hjælpe dig lige så meget.

MoveFlex Collagen til sport

Hvis du er på udkig efter et kosttilskud til sport der også indeholder collagen, så er her et godt bud.

Biosym MoveFlex Collagen

MoveFlex Collagen er udviklet med et indhold af Boswellia serrata, vitamin C, mangan og kobber.

Og netop Boswellia skulle være rigtig for at bevare velfungerende led.

Hvordan du tester collagen kapsler

Hvis man vil kende den sande effekt af collagenkapsler, så er det min anbefaling at man tester det uden at man ændre på sin nuværende livsstil.

Hvis du begynder at tage vitaminer, motionere og spise fedtfattigt samtidig med at du begynder at teste collagen, så vil det det sikkert alt sammen have en positiv effekt for dig, men til gengæld kan det være svært at finde ud af hvad der virkelig virke lige præcis for dig.

Vi er alle forskellige, og der er ikke en formular der passer på alle mennesker. Derfor skal du finde helt din egen livsstil og kost som får dig til at føle dig bedre og giver de resultater som du ønsker.

Collagen kapsler eller pulver?

Kollagen kapsler er praktiske og en nem måde at sikre sig et dagligt indtag af collagen, men der er ingen tvivl om at man får mere kollagen for pengene hvis man køber pulver i stedet for kapsler. Mange vælger at have både kapsler og pulver derhjemme og så vælger man kapsler til de fleste dage, og pulver når det lige passer ind.

Rigtig mange har en daglig vane med at blande collagenpulver i en smoothie eller lignende. Jeg synes da også et en smoothie er bedst da collagen som pulver godt kan være lidt “ulækkert” at drikke og smagen kan, på nogle produkter, være knap så lækkert.

Derfor giver det bedst mening for mig med collagenpulver i en smoothie. Da collagen jo er et protein, så bruger jeg det blandt andet når jeg skal restituere fra en hård løbetur eller workout, så blander jeg en god smoothie med masser masser af gode vitaminer og mineraler samt et godt skud collagenpulver.

Hvad hjælper collagen kapsler og piller mod?

At tilføje collagen til sin kost kan have rigtig mange fordele for dig. Her finder du en oversigt over hvad collagen hjælper mod og hvad det kan gøre for dig.

Hvad er collagen?

Ganske kort så er collagen et protein der udgør cirka 30% af alle de proteiner der findes i din krop. Collagen findes primært i hudens bindevæv, knogler, sener og brusk. Collagen vedligeholder og styrker alle disse dele af kroppen.

Kroppen danner selv collagen, men med alderen aftager produktionen, og derfor giver det mening at tilføje collagen til din kost med alderen. Enten kan du få ekstra kollagen gennem almindelig kost eller som kosttilskud.

Collagen er vigtig for huden

Collagen er en vigtig del af din hud.

Collagen er med til at styrke huden og gavne både hudens evne til at holde sig fugtig men også hudens smidighed.

Med alderen producerer din krop mindre kollagen, som for de fleste betyder en tørre hud og dermed også flere rynker.

Flere undersøgelser viser at kosttilskud med collagen kan hjælpe med at bremse ældningen af huden ved at reducere tørhed.

Nogle undersøgelser viser at selv små daglige tilskud på 1200 mg collagen har en betydelig effekt på mindre tør hud i løbet af 4 til 8 uger. Nogle oplever endda at man på endnu kortere til opnår gode resultater.

Der er sågar anmeldelser af collagen der viser at det også kan hjælpe imod acne og bumser, så for dig der kæmper med uren hud så kan collagenkapsler også være et forsøg værd.

Collagen mod ledsmerter

Collagen hjælper mange med at opretholde og styrke den brusk der sidder mellem dine led.

Igen er det alderen der gør at det nødvendig niveau af kollagen falder, og dermed oplever mange at ledsmerter tiltager med alderen.

I værste tilfælde udvikler mangel på collagen sig til slidgigt.

En undersøgelse, hvor voksne to 2 gram kollagen om dagen, viste at dem der tog collagen tilskud fik en markant reduktion i ledsmarter når man gik, sammenlignet med dem der ikke tog collagen.

Collagen til opbygning af muskler

Da collagen er et protein så virker det også godt til opbygning af muskelmasse.

Masser af “bodybuildere” bruger collagen som tilskud i forbindelse med træning. Oftest bruges et pulver tilskud, da der skal lidt større mængder til hvis man virkelig skal tage på i muskelmasse.

Mange er også begyndt at få kollagen på abonnement for på den måde at sikre sig en god pris og at man ikke løber tør. For dem der dyrker fitness seriøst, sport på højt niveau eller bodybuilding kan overveje et kollagen abonnement.

bodylab collagen booster

Bodylab Collagen Booster

Men det som mange beskriver er at collagen gør restitutionstiden kortere og at det føles som om at collagen optages bedre en mere traditionelle proteintilskud. Mange bodybuildere bruger en kombination.

Anmeldelser af collagen pulver viser også at mange har haft glæde af det i forbindelse med at komme sig efter muskelskader som eks. fibersprægninger.

Med alderen er det også sværere at bibeholde sin muskelmasse og her har rigtig mange også gavn af collagentilskud

Videnskablige test af collagen og andre artikler

Før jeg selv begyndte a bruge kollagen som kosttilskud læste jeg en masse artikler og undersøgelser som forberedelse, og jeg har her samlet nogle links til spændende artikler, videnskablige tests, vidner og podcast som du med fordel kan kaste dig ud i og lære mere om andres erfaringer med collagen.

Om collagen er fup eller fakta er nok det de fleste tænker, men Nutrients har lavet dette kontrollerede forsøg med collagen og hvis man læser den igennem, eller hopper til konklusionen, så kan man se at collagen med blandt andet c-vitamin giver en forbedring i huden i forhold til dem der ikke indtog collagen.

Hvis du er mere til video og det visuelle så er der også en spændende video her med Doctor ER, som viser mangle af de fordele som en doktor mener der er ved collagen.

Hvis du er til podcast, har har bloggen “Tag livet tilbage” lavet et fint indlæg der også handler om collagen.

Men ellers er det jo bare at bruge google for at finde lige den information du skal bruge.

Konklusion

Her til sidst kan jeg lige afslutte med at opsummere lidt om hele dette indlæg.

For et par hundrede kroner er det nemt at teste om collagen kan noget for dig, og så er det jo bare at prøve. Helt ærligt.

Hvis du vil have mest kollagen pr. kapsel og mest collagen pr. kr. så er den første collagen kapsel her på siden som du skal gå efter (der står mg. collagen pr. kapsel på alle produkter)

Hvis du tager vitaminer i forvejen, så skal du gå efter så “rent” collagen produkt som muligt.

Hvis du ikke tager andre vitaminer eller mineraler, så skal du gå efter en collagen kapsel med c-vitamin og zink som minimum.

Håber du fik noget ud af denne guide til de bedste collagen kapsler.

Bemærk venligst, at dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at hvis du klikker på linkene og foretager et køb, kan jeg modtage en lille provision uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!