Furca
Chokolademuffins med hindbærcreme og italiensk marengs

Chokolademuffins med hindbærcreme og italiensk marengs

Jeg har her en af mine bedste og nemmeste opskrifter på chokolademuffins.

Den lækreste og mest svampede chokolademuffin / chokoladecupcake med marengs på toppen og hindbærcreme i midten. En fryd for en kageelsker.

OBS: I opskriften skal du bruge både sprøjtepose og tyl, og der skal bruges et stegetermometer/sukkertermometer.

Chokolademuffins med hindbærcreme og italiensk marengs

Opskriften

Mængde: cirka 15 stk.

Ingredienser

Muffin

90g mørk chokolade (Minimum 50% kakao)

250g hvedemel

1 tsk natron

225g sukker

50g kakao

1tsk vaniljesukker

1,25dl sødmælk

1dl flydende margarine

2,5dl A38

1 æg

 

Hindbærsmørcreme til midten

50g smør

150g flormelis

½tsk vaniljeekstrakt

1 pose frosne hindbær optøede uden væde

 

Italiensk Marengs

175g + 25g sukker

65g vand

2,25 pasteuriserede æggehvider

Saft af ½ citron

Evt. pastafarve til at farve marengsen med.

Krymmel til pynt

 

Instruktioner – sådan gør du

Muffins

Tænd ovnen på 200 grader. Hak chokoladen i store stykker og bland 75g i en skål sammen med de tørre ingredienser.

Bland de våde ingredienser i en anden skål og pisk let til det hele er blandet sammen.

Hæld de våde ingredienser over de tørre og vend dejen let sammen med en dejskraber – sørg for at være forsigtig, og stop når alle de tørre ingredienser er gennemvædet. Brug IKKE et piskeris, men vend de to dele let sammen med en dejskraber.

Kom dejen i muffinforme (Jeg bruger aluminiumform) så de fylder omkring 2/3 af formen. Drys de sidste 15g chokolade på toppen af hver muffin.

Bag dem i ovnen i ca. 15-20 min. i en varm ovn. Stik en gaffel i en af dem – sidder der kagedej på gaflen er de ikke færdige – Gaflen skal være ren for kagedej (dog husk at der kan være smeltet chokolade på gaflen også – det må der gerne)

Hindbærsmørcreme

Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen i en skål. Tilsæt hindbær og pisk videre indtil hindbærerene er opløst i massen. Sæt på køl indtil det skal bruges.

Italiensk Marengs

Put vandet og de 175g sukker i en lille gryde og tilsæt saften fra en ½ citron. Sæt dem over max varme og kog indtil 115 grader varmt (brug termometer – det går ret stærkt).

Mens sukkerlagen står over blus, pisker du æggehvider + de sidste 25g sukker op til en luftig marengs (vend skålen på hovedet – bliver den i skålen så er den færdig).

Når sukkerlagen rammer de 115 grader, så hæld den forsigtigt i æggehviderne i mens du pisker. Pisk indtil massen er nogenlunde kold og farv evt. med pastafarve (jeg brugte lyserød pastafarve). Frugtfarve og andre væsker vil gøre marengsen flydende.

Samlet

Når dine muffins er kølet ned, så tag en kernehusudstikker og lav et hul i midten af dine muffins. I hullet putter du hindbærcremen. Bagefter tager du og putter marengsen i en sprøjtepose med blomstertyl og sprøjter ud på toppen af dine muffins. Pynt med krymmel på toppen.

Server med det samme eller opbevar ved stuetemperatur eller i køleskabet indtil de skal serveres – marengsen holder fint formen.

Lader du dog marengens stå til dagen efter, bliver den til “guf” – blød og mere flydende. Det kan ses på mit sidste billede, hvor marengsen på min muffin er blød og faldet sammen.

Chokolademuffins med hindbærcreme og italiensk marengs 2