Jeg har her en af mine bedste og nemmeste opskrifter på chokolademuffins.
Den lækreste og mest svampede chokolademuffin / chokoladecupcake med marengs på toppen og hindbærcreme i midten. En fryd for en kageelsker.
OBS: I opskriften skal du bruge både sprøjtepose og tyl, og der skal bruges et stegetermometer/sukkertermometer.
Chokolademuffins med hindbærcreme og italiensk marengs
Opskriften
Ingredienser
Muffin
90g mørk chokolade (Minimum 50% kakao)
250g hvedemel
1 tsk natron
225g sukker
50g kakao
1tsk vaniljesukker
1,25dl sødmælk
1dl flydende margarine
2,5dl A38
1 æg
Hindbærsmørcreme til midten
50g smør
150g flormelis
½tsk vaniljeekstrakt
1 pose frosne hindbær optøede uden væde
Italiensk Marengs
175g + 25g sukker
65g vand
2,25 pasteuriserede æggehvider
Saft af ½ citron
Evt. pastafarve til at farve marengsen med.
Krymmel til pynt
Instruktioner – sådan gør du
Muffins
Tænd ovnen på 200 grader. Hak chokoladen i store stykker og bland 75g i en skål sammen med de tørre ingredienser.
Bland de våde ingredienser i en anden skål og pisk let til det hele er blandet sammen.
Hæld de våde ingredienser over de tørre og vend dejen let sammen med en dejskraber – sørg for at være forsigtig, og stop når alle de tørre ingredienser er gennemvædet. Brug IKKE et piskeris, men vend de to dele let sammen med en dejskraber.
Kom dejen i muffinforme (Jeg bruger aluminiumform) så de fylder omkring 2/3 af formen. Drys de sidste 15g chokolade på toppen af hver muffin.
Bag dem i ovnen i ca. 15-20 min. i en varm ovn. Stik en gaffel i en af dem – sidder der kagedej på gaflen er de ikke færdige – Gaflen skal være ren for kagedej (dog husk at der kan være smeltet chokolade på gaflen også – det må der gerne)
Hindbærsmørcreme
Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen i en skål. Tilsæt hindbær og pisk videre indtil hindbærerene er opløst i massen. Sæt på køl indtil det skal bruges.
Italiensk Marengs
Put vandet og de 175g sukker i en lille gryde og tilsæt saften fra en ½ citron. Sæt dem over max varme og kog indtil 115 grader varmt (brug termometer – det går ret stærkt).
Mens sukkerlagen står over blus, pisker du æggehvider + de sidste 25g sukker op til en luftig marengs (vend skålen på hovedet – bliver den i skålen så er den færdig).
Når sukkerlagen rammer de 115 grader, så hæld den forsigtigt i æggehviderne i mens du pisker. Pisk indtil massen er nogenlunde kold og farv evt. med pastafarve (jeg brugte lyserød pastafarve). Frugtfarve og andre væsker vil gøre marengsen flydende.
Samlet
Når dine muffins er kølet ned, så tag en kernehusudstikker og lav et hul i midten af dine muffins. I hullet putter du hindbærcremen. Bagefter tager du og putter marengsen i en sprøjtepose med blomstertyl og sprøjter ud på toppen af dine muffins. Pynt med krymmel på toppen.
Server med det samme eller opbevar ved stuetemperatur eller i køleskabet indtil de skal serveres – marengsen holder fint formen.
Lader du dog marengens stå til dagen efter, bliver den til “guf” – blød og mere flydende. Det kan ses på mit sidste billede, hvor marengsen på min muffin er blød og faldet sammen.