Furca
Oreo Cupcakes med italiensk marengs

Oreo Cupcakes med italiensk marengs

Her er opskriften på lækre Oreo Cupcakes med Italiensk marengs på toppen.
Er du en ægte chokolade- og Oreo-elsker, så er dette lige kagerne for dig.
Dette er den muffinopskrift, jeg ALTID bruger.
Med denne opskrift er du sikret lækre, smagsfulde, svampede og luftige muffins.
Opskriften kan bruges til alle smagsvarianter – du skal bare droppe kakaoen og tilsætte det fyld, du ønsker. Fx blåbær, hindbær, nødder osv..

Oreo Cupcakes med italiensk marengs

Mængde: 15 store Cupcakes

Opskriften

Ingredienser

Muffins

250g hvedemel

225g sukker

1tsk salt

50g kakao

1tsk natron

1tsk vanillesukker

1,25dl sødmælk

1dl flydende margarine

2,5dl A38

1 æg

 

Italiensk marengs

65g vand

175g + 25g sukker

2,25 past. æggehvider

Saft af ½ citron

1 vanillestang (jeg bruger vanille fra Tahiti, hvilket klart er den bedste vanillestang)

 

Andet

3 pakker Oreos (cirka 15 stk. til bunden af cupcakes + 15 halve Oreos + ekstra til pynt). Er du en rigtig chokoladegris, kan du bruge Oreo med chokoladecreme.

Stege- eller sukkertermometer

 

Sådan lave du muffins

Muffins

Start med at lave chokolademuffins, så de kan nå at køle af inden de skal dekoreres med marengs.

Tænd ovnen på 180grader almindelig ovn.

Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål (mel, sukker, salt, kakao, natron og vanillesukker). Sigt det i en skål, så du undgår klumper. Bland det godt sammen.

Bland nu de våde ingredienser sammen i en anden skål (sødmælk, margarine, A38 og æg). Pisk godt sammen, så massen er ens.

Vend de våde ingredienser i de tørre. Det er vigtigt du kun lige nøjagtigt VENDER det sammen og ikke pisker, da du så pisker luften ud af kagerne. Brug gerne en dejskraber, så du får alt med.

Tag en alumuffinform og put papirforme i hullerne. Læg en Oreo i bunden af hver muffinform og hæld muffindejen over. Fyld kun muffinformene cirka 2/3 dele op, da kagerne hæver meget.

Bag kagerne i midten af ovnen ved 180 grader almindelig ovn i 20-25 minutter. Hold øje med kagerne, og stik en gaffel, strikkepind eller andet i dem; Er der ikke kagedej på gaflen, er kagerne færdig.

Italiensk marengs

Pisk æggehvider og 25g sukker sammen i en skål til en fransk marengs. Pisk indtil du får en ens, luftig, tyk masse – skålen skal kunne vendes på hovedet uden massen falder ud.

Tilsæt korn fra 1 vanillestang og bland godt sammen. Put det sidste sukker (175g), vand og citronsaft i en gryde og tænd på fuld blus.

Du kan med fordel putte den tomme vanillestangen ned til sukkerlagen, mens det koger. Brug stege- eller sukkertermometer i sukkerlagen.

Når sukkerlagen når 118 grader tages sukkerlagen af blusset og hældes lidt efter lidt i de for-piskede æggehvider – det er vigtigt du pisker i æggehviderne, mens du hælder sukkerlagen ved, og kun hælder lidt ad gangen.

Når du har hældt hele sukkerlagen over i æggehviderne, fortsætter du med at piske indtil marengsen er FULDSTÆNDIG afkølet – dette kan let tage 20 minutter.

Undervejs vil marengsen skifte konsistens og blive meget fast og helt blank. Når marengsen er så stiv, at du næsten ikke kan piske mere, og den er totalt afkølet (efter cirka 20 minutter), så er den færdig.

Samlet

Sprøjt marengsen ud over dine afkølede muffins med en sprøjtepose og en blomstertyl. Knus/hak 3-4 Oreos og drys ud over kagerne. Halvér 8 Oreos og put de halve Oreos på kagerne som pynt.

Servér med et stort glas mælk

 

Oreo Cupcakes med italiensk marengs 2

Jep du skal blive ved at piske mens du hælder sukkermassen i, og så skal du piske videre indtil det er helt koldt. Det kan tage op til 20 minutter – så vær tålmodig.

Det er kun ved en fransk marengs man skal piske forsigtigt for ikke at piske den flad – ved en italiensk marengs er det vigtigt du pisker indtil den er kold 🙂

God fornøjelse og læs gerne indlægget om cupcakes her også.