Furca
Mandelgave 2023 til børn og voksne - ideer og inspiration til årets mandelgave

Mandelgave 2024 til børn og voksne – ideer og inspiration til årets mandelgave

Mandelgave 2024

Her er din guide og inspiration til at finde årets mandelgave til børn og voksne.

Jeg har delt oversigten op i fire dele: Årets bedste mandelgaver, Mandelagaver til både børn og voksen, mandelgaver til voksne og mandelgaver til børn.

Med den her oversigt finder du helt sikker en god mandelgave der passer perfekt til din juleaften.

Årets 8 bedste mandelgaver 2024

Jeg starter med vise dig mit bud på de 8 mest oplagte mandelgaver der også kandiderer til “årets mandelgave 2022”.

Her er der fokus på en mandelgave der kan bruges til alle.

Årets mandelgaver 2022

SE OVERSIGTEN MED DE MEST SOLGTE MANDELGAVER

Årets mandelgave 2023 bliver spiselig

Enten bliver årets mandelgave en marcipangris, traditionen tro eller så blive det den moderne version fra Bean Boozled. Årets mandelgave de sidste par år bliver det nok også igen i år 2022.Bean Boozled er et af de beste forslag til mandelgaver til både børn og voksne.Den sjoveste afslutning på julemiddagen og samtidig en mandelgave til en god pris.Bean Boozled er et lille spil der på en sjov og spændende måde udfordrer smagsløgene.

Året der gik er perfekt som mandelgave

En mandelgave der runder julen og året af på en god måde. Hvis du leder efter en mandelgave der gerne må tages i brug med det samme, så er “året der gik” spillet et rigtig godt forslag til årets mandelgave hjemme hos jer. Når man er færdig med maden og man lige skal vente lidt på julegaverne, så er det hyggeligt lidt at tage et par runder med sprøgsmål om det forgangne år. Mandelgaven er også perfekt til de kommende dage med julefrokoster og ferie, hvor der typisk skal hygges indendøre.

Den klassiske kalender

Rigtig mange har en tradition om at årets mandelgave skal være en kalender, og egentlig er det en god mandelgave til både voksne og børn (måske teenager mest). Der findes nogle stykker som er de mest populære og den ene er den fra Wulfmorgentaler og så er der en anden som hedder “og det var Danmark”, og begge er humoristiske med hver sin stil og kant. Her får du egentlig en ret god mandelgave til omkring de 100 kr. og så varer den hele næste år.

Den spicy udfordring som mandelgave

Jeg synes at Bean Boozled har har et par gode ideer til mandelgaver og deres Fiery Five Challange er en sjov lille leg for alle dem der elsker udfordringer, spænding og stærk mad. Her får du en mandelgave der er super sjov for både børn og voksne, og som kan give en masse grin. Det er en mandelgave til under 100 kr. så alle kan praktisk talt være med på denne.

Årets mandelgaver

Et spil Uno er en billig mandelgave

Den billigste mandelgave der kan bruges af alle er måske et spil UNO. Spil er generelt rigtig fine mandelgaver og længere nede på denne oversigt findes du da også et par flere spil-kandidater til årets mandelgave. UNO er et simpelt spil kort som selv de helt små kan lære ret hurtigt, men samtidig et spil hvor man hurtigt føler man kan være med, og hvor man hurtigt lærer taktikken og spillets små finurligheder. Et spil UNO er perfekt til alle aldre og en god makker fremadrettet på ferier eller i sommerhuset.

Økologiske marcipangrise er en klassiker som årets mandelgave

Følg tidens trend og vær sikker på en marcipangris der har haft det godt 🙂 En sød julegris af økologisk marcipan overtrukket med 72% mørk chokolade. Marcipanen er lavet med mandler fra det eftertragtede Valencia område i Spanien. Den går perfekt sammen med den kraftige mørke chokolade.

Svikmøllen og andet satire ved årets slutning

Svikmøllen er også en tradition i mange hjem. En lille portion traditionel satire om samfund og politik er stadig en mandelgave som mange bruger. Det er dog ikke en mandelgave for de helt små børn, da den her for form humor nok er mest for teenagere og op.

Sequence er ofte årets spil

Sequence bliver hver jul solgt i rigtig mange eksemplarer. Det er og bliver et af de mest populære spil overhovedet. Et populært spil er altid en god mandelgave, specielt i familier der elsker at side sammen og spille.

Mandelgaver til børn og voksne 2023

Lad os prøve at se på nogle mandelgaver der passer rigtig godt til både voksne og børn.

mandelgaver til voksne og børn

SE OVERSIGTEN MED DE MEST SOLGTE MANDELGAVER

Sjove spil der udfordrer hjernen og selskabet

Jeg har altid været fan af at give mandelgaver hvor der er en lille udfordring som ikke bare sådan lige kan løses. Her finder man en ting som giver den der finder mandlen noget at tænke over, og ofte bliver hele bordet involveret i at løse den svære opgave. Jeg synes det er super hyggeligt og sjov måde at ende måltidet juleaften.

Et bobbelvaffeljern er en klassiker for alle

Bobbelvaffeljernet er en genganger her på listen og absolut en mandelgave der kan bruges af alle, både børn og voksne. Jeg tror denne mandelgave er populær fordi alle elsker vafler og pandekager, og her får man dem på en ny og sjov måde. Lækker til hygge med familien året rundt, mest i de kolde måneder, men også super til at lave en sjov dessert til gæster.

Candyfloss giver store smil

Alle vil da blive henrykte hvis de vandt en maskine der kan lave candyfloss, det er da amen i kirken. Tror ikke jeg kender nogen der ikke har drømt om selv at få lov at lave sin candyfloss. Man har stået der i Tivoli utallige gange og set de fine vatpinde blive til, og nu giver du en gæst chancen for at vinde den.

Chokoladefontæne hitter hver jul

Chokoladefontænen er også populær hver jul, både på oversigten med julegaveønsker og her som mandelgave. Ligesom candyfloss, så vil langt de fleste også glæde sig over at dyppe sine snacks i den her fontæne af lækker chokolade. Måske var det også en ide til en julegave til din mor som bare har alt.

Mandelgave til børn og voksne

The mind – blandt årets spil

Et af årets spil og et som du måske ikke kender så godt. The Mind er et anderledes kortspil, hvor man arbejder sammen med sin medspillere uden at snakke eller på anden måde kommunikere, så det glæder om at tænke ens, bedst. Man lægger kort ud, når man mener, det passer ind – ingen unødig ventetid.

UNO igen på listen

Her under mandelgaver til børn og voksne har jeg altså lige taget UNO med igen, da jeg stadig mener at det et af de bedste spil for hele familien, og et hvor alle føler at de er med på lige vilkår. Nemt at have med sig overalt og nemt lige at tage et spil i lufthavn, bil eller sommerhus.

Clever – endnu et spil du ikke kender

Clever er et skønt lille terningspil i familie med yatzy, men man skal tænke sig om og bruge langt mindre held. Vælg dine terninger med omhu og placer dem i de fem forskellige områder på din blok i forsøget på at udnytte alle de forskellige pointmuligheder, der er på blokken bedste muligt. Men pas på! De terninger du ikke bruger kan nemlig komme din modspiller til gode, så de de også værd at holde øje med. Hvis din familie elsker Yatzy, så er det her næste niveau og et spil man bare hele tiden vender tilbage til.

Den spicy udfordringer igen

Er din familie til sjov og udfordringer så nævner jeg altså lige denne Spicy challange igen som mulighed til perfekt mandelgave. De små spil her har en god pris for en mandelgave at være og så får man helt sikkert et godt grin når far, mor og morfar deltager i udfordringen.

Mandelgaver til voksne

Lad os nu prøve at se på mandelgaver for voksne, altså ting der

Mandelgave til voksen

Hvis man elsker Baileys

Jeg prøve hele tiden at finde en anderledes mandelgave du kan give og af og til dukker der nogle nyheder op som denne. Hvis du elsker en kaffe med Baileys eller bare Baileys generelt, men også en gang imellem gerne vi undvære alkoholen, så får du her en lækker gang Baileys chokolade til at blande op med varm mælk, og så har du dejlig hygge til den kolde vinter.

Mandelgaven skal være en hurtig nem quiz

Året der gik fra Bezzerwizzer er også altid på listen over gode mandelgaver.Altid hyggeligt efter julemiddagen at samle op på årets begivenheder med en lille quiz. Hvis du kan huske, hvad der skete i 2022?  Så er du godt rustet til at tæve familie og venner i denne sjove, kompakte udgave af Bezzerwizzer-spillet. Bezzerwizzer – Året der gik 2022 indeholder massevis af forskellige emner – om alt fra kultur til politik, og fra sport til sladder.

Chipsskål med indbygget dip

Måske kender du ikke denne chipsskål, men nu gør du, og der en super smart og hvis du skal finde en mandelgave omkring 100 kr. så er her en god kandidat. Tror langt de fleste også vil glæde sig over denne sjove mandelgave, som kombinerer chips og dip i sammen løsning både til sofa og gæster.

Wulfmorgentaler kalender som mandel-humor

Beklager at der er nogle enkelte gengangere her på listen, men nogle af min forslag til mandelgaver er både blandt hits men også specifikke for en børn eller voksne, og i dette tilfælde passer den rigtig godt in på kontoret til den voksne person der finder mandlen. Egentlig dejligt med en sjov lille stribe hver dag til at give humøret et nøk op.

Mandelgaver til voksne

En smagekasse med vin eller en god flaske

Mandelgaver til voksne må gerne være alkohol, og jeg synes at en smagekasse med forskellig vin er en rigtig god ide, men det kan også være en flaske rigtig god portvin eller gin måske. Der findes masser af smagekasser, og også nogle med gin, men jeg ville gå efter rødvin eller gin hvis man skal være mest sikker på at gaven er passende.

Årets bøger er gode mandelgaver

En bog er bare så nærliggende at give og der findes så mange gode muligheder i alle prisklasser. Op til jul udkommer der ofte rigtig mange nye spænede bøger, både romaner, krimier og selvbiografier. En god ide er at tjekke listen med bedst sælgende bøger op til jul, og så får du hurtig et indblik i hvilke bøger der kan være interessant til en mandelgave.

F.A.Q om mandelgaver

Her er nogle af de mest stillede spørgsmål omkring mandelgaver

Hvad er en god mandelgave?

En god mandelgave passer til både voksne og børn, og derfor er en god mandelgave ofte noget der kan spises.

Marcipangrisen har i mange år været den bedste mandelgave, men med årene er mandelgaverne blevet mere varierede og nu er der vin, øl, delikatesser og sjove smagsoplevelser inde i mandelagaven.

Hvorfor får man mandelgave?

Man får mandelgaven hvis man finder en hel mandel i sin risalamande. Traditionen med mandelgaver stammer fra Frankring helt tilbage i 1500 tallet hvor “legen” med at finde en ting i maden der gav en præmie startede med af finde bønner i maden.

Hvad er der i den hemmelige mandelsgave?

Ja, hvad er det egentlig i den hemmelige mandelgave. Hvis jeg fortalte det her, så ville det ikke være så hemmeligt længere.

Hvordan vinder man mandelgaven?

Man træner hele året ved at fylde sin havregrød med mandelstykker og en hel mandel, og så øver man sig ellers dagligt så man bliver godt til at spotte den hele mandel.

Når man når frem til juleaften, så er man klar og i topform til at hente præmien hjem, og måske endda den hemmelige mandelgave ?

Hvad kan man købe til en mandelgave?

Hvis du skal have et eneste godt råd til hvad du skal købe som mandelgave, så er det noget der kan spises, og gerne sød. En marcipangris eller chokolade kan altid bruges af alle.

Du kan også bare kigge denne guide igennem og finde noget alternativt og spændende at give.

Hvorfor marcipangris i mandelgave?

Det har været en tradition i mange år at grisen dannede grundlag for rigtig meget af den mad vi spiser til jul, og det kan være årsagen til at grisen også skal være det “søde” der ender julemiddagen som præmie til den der vinder mandelgaven.

Hvad fik man i mandelgave i gamle dage?

Også i gamle dage var det marcipangris eller slik der var den typiske mandelgave. Dengang var det måske endnu mere reglen at præmien skulle kunne vindes af alle ved bordet, og derfor var marcipangrisen den mest passende til alle aldre.

I gamle dage, især i skandinaviske lande som Danmark, Norge og Sverige, var mandelgaven en tradition forbundet med helligtrekongersaften eller “Twelfth Night,” der fejres den 6. januar. Traditionen har også nogle ligheder med den angelsaksiske tradition “Twelfth Night Cake,” der dateres tilbage til det 18. århundrede.

I denne tradition blev en mandel eller en anden lille genstand indlejret i en dessert, typisk en kage eller en pudding. Den person, der fik mandelen i sin portion, blev betragtet som “Mandelkonge” eller “Mandelkvinde.” Dette var en form for held og ære, og Mandelkongen eller Mandelkongen kunne vælge en partner eller modtage små gaver som en del af fejringen.

Mandelgaven kunne variere fra region til region og fra tid til tid, men det var ofte noget symbolsk eller dekorativt, som en krone, et smykke eller en lille figur. Dette var en sjov og festlig måde at afslutte julesæsonen på og bringe samfundet sammen. Traditionen om mandelgaven var mere udbredt i fortiden, men den er i dag ikke så almindelig som tidligere.

Hvem opfandt risalamande i Danmark?

Navnet på risdesserten fyldt med vanilje, mandler og masser af flødeskum og med det franske navn stammer faktisk fra Danmark og findes kun her i landet. Navnet og desserten blev opfundet af en kok på det 5-stjernede københavnske hotel, D’Angleterre tilbage omkring år 1800. Kirsebærsovsen kom først til senere og blev opfundet til retten af et hornorkester fra Ribe som synes at risalamanden blev rimelig sød.

Hvem læser om mandelgaver på nettet?

Hvis du er nået hertil, så er det godt gået og tak for det. Alt læse om mandelgaver på nettet er typisk fordi du er sent på den og lige skal finde ud af hvad du kan købe uden at tabe ansigt, eller måske har du fået opgaven af dine forældre med at stå for mandelgaven, men du er egentlig ret ligeglad og gider ikke bruge alverden af tid på det ?

Så havner man her på denne side og kan lære en masse gode ting om mandelgaver, traditioner og kulinariske guldkorn om risalamande og marcipangrise.

Afslutning

Så kom jeg igennem årets forslag og ideer til mandelgaver til børn og voksne for 2023.

Her får du lige en oversigt igen, så du kan gå tilbage og finde det du skulle bruge:

Kig omkring her på bloggen og finde inspiration til julen og måske ideer til julegaveønsker eller hvad du skal ønske dig som dame.

Jeg ønske dig en rigtig god jul og god jagt efter mandlen.

Bemærk venligst, at dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at hvis du klikker på linkene og foretager et køb, kan jeg modtage en lille provision uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!