Furca
Bedste grillhandsker - guide til 7 gode grillhandsker

Bedste grillhandsker – guide til 7 gode grillhandsker

Her er din guide til hvordan du finder de bedste grillhandsker. Jeg har set på 7 forskellige typer og har kåret min absolute favorit og den handske som jeg synes er klart bedst og mest praktisk til at grille.

De bedste grillhandsker

En grillhandske skal for mig være så let som mulig, man skal have føling med det man laver og føles så naturlig som muligt, hvor det sidste nok er den største udfordring.

Langt de fleste grillhandsker beskytter mere end de er praktiske.

Min favorit grillhandske

Den typer grillhandske som jeg har og som jeg vil blive ved med at købe er en type som  den du kan se her på billedet.

Handskerne er lavet af et blødt materiale der hedder aramid og det er med til at sikre at du har en blødt handske med lidt mere naturlig fornemmelse. Indersiden af handskerne er så typisk bomuld og polyester, og samlet set får du en mere almindelig handske her.

Jeg har haft to typer af disse handsker og de har være lige gode. Den ene var en Kamado Sumo grillhandske fra Sverige og den Nexgrill handske fra Coop.

Begge handsker har også en silikonbelægning der gør at ting ikke glider ud af hånden, som både er praktisk og dekorativt også.

Jeg synes det er rart med en grillhandske man ikke behøver tage af hvis man skal lave lidt mere fintfølende arbejde, snitte lidt grøntsager, eller vende pølserne med fingrene, men også hvor man lige kan holde et glas min også uden at føle at man knækker glasset.

Den nærmeste konkurrent i ruskind

Den type grillhandske jeg synes kommer tættest på min favorit, det er denne handske i ruskind fra Höfats.

Men jeg synes det er mere sådan en outdoor bålhandske type, men du kender nok dig selv bedst, så er du til den mere rustikke ruskind og er du mere sådan en mad-på-bål og bål-grill type, så er det måske sådan en handske her du skal have?

hoefats-tools-grillhandsker ruskind outdoor bålhandske

Jeg har kun set at man kan købe disse TOOLS grillhandsker fra Höfats på nettet og det er de dyreste grillhandsker jeg har set i denne test af forskellige grillhandsker.

Handskerne har dejligt for på indersinde, så de er absolut dejlige at have på, især på lidt køligere danske sommeraftener ved bålet. Men alt i alt en praktisk grillhadske også, og som er langt bedre end nogle dem i ren gummi eller lignende.

Hvis du elsker at grille, så skal du i øvrigt også læse indlægget om den bedste røgboks til gasgrill her på bloggen.

Alternativ grillhandske fra Weber

Hvis du er Weber-fan og gerne ser at alt dit grilltilbehør er fra Weber, så vil jeg lige vise dig deres bud på en grillhandske her.

Weber grillhandske silikone

Der er ingen tvivl om at handskerne er meget pæne og også sådan nogenlunde funktionelle, men som man nok kan fornemme på billedet, så er de lidt stivere i det end de foregående handsker og personlig. bryder jeg mig ikke så meget om det.

Det bliver for stift og følelsen af materialet er heller ikke så lækker.

Dog på den positive side af anmeldelsen, så er der ingen tvivl om at dine hænder er rigtig godt beskyttet her og at de kan holde til meget varme før du selv mærker noget.

Så har du brug for, som på billedet, at står og arbejde længe med hænder over grillen og tæt på varmen, så er det da en grillhandske som du kan overveje.

Den klassiske grillhandske fra Weber

Weber giver dig naturligvis også mulighed for den simple og helt klassiske grillhandske, her får du den beskyttelse du skal bruge på en måde som man “altid har gjort”.

Den klassiske grillhandske fra Weber

Det jeg synes er ulempen ved en grillhandske som denne er, at man har en tendens til at glemme at tage den på. Man bruger den kun når man kan fornemme at det er ekstremt varmt, eller når man måske næsten allerede har brændt sig lidt.

Måske de fleste bruger den mere til at tage ting ud af ovnen med, og ikke så meget til grillen egentlig.

Økologiske grillhandsker

Ja, det er også en vej du kan gå med dine grillhandsker, altså at de er mere bæredygtige uden silikone lag eller andre materialer som er sværere at nedbryde i naturen.

økologiske grydelapper grillhandsker

Om det er grydelapper eller grillhandsker, det vil jeg lade dig bedømme, men vi er i hvert fald igen her i den klassiske traditionelle stil, og med en økologisk af slagsen.

Jeg har disse økologiske grillhandsker med her, blot for at slå et slag for det bæredygtige og økologiske.

Det er altså ikke den bedste grillhandske hvis du spørger mig, men det ved du jo allerede godt.

Grillhandsker hvis der skal grilles stort

Du kan også få en grillhandske der giver ok fingerfærdigheder og beskyttelse op af armene, og her er en grillhanske der er meget rå i sit look.

Grillhandsker hvis der skal grilles stort

Hvis der laves mad og bål, grilles på store riste over bå eller man griller ved en stor grill, så er du med denne type handske rigtig godt beskyttet. SOrt læder og gult ruskind er denne lavet af, og det giver et eller andet industrielt look og ser meget effektive ud.

Det skal du overveje når du køber grillhandsker

Hvis du sådan virkelig elsker at grille og gerne vil have detaljerne på plads, så kan du bruge denne oversigt her til at finde frem til de detaljer der er vigtige for dig, og dermed også hvilken type handske du faktisk bør købe.

Tynd eller tyk grillhandske

Er der behov for en grillhandske du kan have på hele tiden mens du griller, så bør du nok kigger efter en tynd grillhandske med fingre, så der er plads til små bevægelser, bedre fornemmelse med tingene og god fingerfærdighed. Det kan være at du skal skære, snitte, drikke vin, dække bord eller andre ting mens du griller, og så er en tyndere handske lige dig.

Hvis du gerne vil have en mere allround grillhandske som både kan bruges til køkken og grill, så kan de sagtens være at du skal gå efter en mere klassisk grydelap-agtig handske som kan bruges året rundt. De fleste kender nok den løsning.

Har du brug for en grillhandske der er vandtæt? eller kan vaskes?

Nogle af de grillhandsker jeg har vist i denne guide tager mere vand til sig end andre, og for de fleste betyder der måske ikke så meget hvis handsken let kan skylles eller vaskes.

Det kan også være at du ikke bryder dig om handsker der suge for meget vand, olie, saft eller marinade til sig og så skal du finde en grillhandske der passer godt til det og det kunne eks. være den “gummi” grillhandske fra Weber som jeg har vist længere oppe i dette indlæg.

Hvilken længde skal grillhandsken have?

Hvis du gerne vil beskytte op af armen når du griller, så skal du finde en handske der er lidt længere. Typisk vil man gerne have en længere grillhandske hvis man skal række ind over en grill der er stor, og dermed får sin underarm eksponeret for varme fra grillen. Hvis du ikke er rutineret griller og du ofte oplever netop at være tæt på at brænde dig, så kan det være du skal tage længden af grillhandsken med i dine overvejelser.

Der er selvfølgelig også ting som design, budget, farve og mærke som kan have indflydelse på dit køb, så det skal du også tænke over.

Ja, og så skal du da klart, i disse tider, overveje om dine grillhandsker skal være økologiske. Måske du er i gang med at blive mere bæredygtig, og så er her endnu et sted hvor du faktisk kan tage et valg også.

Afslutning

Det var min oversigt med de bedste grillhandsker og jeg håber du fik øjnene op for at grillhandsker efterhånden er ret forskellige og at en grillhandske ikke bare er en grydelap.

Tak fordi du læste med og tag gerne et kig rundt her på bloggen hvor du kan finde opskrifter eller spændende artikler om CBD dråber mod smerter eller hvis du står og mangler en grøn brødrister.

Omkring juletid og Black Friday så er mit store indlæg og guide med julegaveønsker et af de mest populære her på siden.