Rocky Road Cupcakes

Rocky Road Cupcakes

En super lækker cupcake i ægte amerikaner-stil. Kagerne består af en fyldig og svampet chokolademuffin fyldt med hasselnødder og lækker flydende karamel. På toppen findes en lækker luftig marengs med vanillesmag.

Rocky Road Cupcakes
Forfatter: 
Mængde: 15 store cupcakes
 
Ingredienser
  • Muffins
  • 250g hvedemel
  • 225g sukker
  • 1tsk natron
  • 50g kakao
  • 1tsk salt
  • 1tsk vaniljesukker
  • 1,25dl sødmælk
  • 1dl flydende margarine
  • 2,5dl A38
  • 1 æg
  • 50g halverede hasselnødder
  • 130g karamelfudge skåret i tern
  • Italiensk Marengs
  • 175g + 25g sukker
  • 65g vand
  • Saften fra ½ citron
  • 2,25 Past. æggehvider
  • Andet
  • Ekstra hakkede hasselnødder til pynt
  • Karamelsauce til pynt
  • Revet chokolade til pynt
  • Mini marshmallows til pynt
Instruktioner
  1. Muffins
  2. Start med at lave chokolademuffins, så de kan nå at køle af inden de skal dekoreres med marengs.
  3. Tænd ovnen på 180grader almindelig ovn.
  4. Start med at blande de tørre ingredienser sammen i en stor skål (mel, sukker, salt, kakao, natron og vanillesukker). Sigt det i en skål, så du undgår klumper. Tilsæt 50g hakkede hasselnødder og bland det godt sammen.
  5. Bland nu de våde ingredienser sammen i en anden skål (sødmælk, margarine, A38 og æg). Pisk godt sammen, så massen er ens.
  6. Vend de våde ingredienser i de tørre - Det er vigtigt du kun lige nøjagtigt VENDER det sammen og ikke pisker, da du så pisker luften ud af kagerne. Brug gerne en dejskraber så du får alt med. Vend karamelfudge-stykkerne i den færdige dej så du får dem jævnt fordelt. Du kan også vælge at vente og putte dem i dejen, når den er hældt ud i muffinformen - så skal du bare sørge for, at dække karamellen med dej inden kagerne kommer i ovnen.
  7. Tag en alumuffinform og put papirsforme i hullerne. Hæld muffindejen i formene 2/3 dele op til kanten.
  8. Bag kagerne i midten af ovnen ved 180 grader almindelig ovn i 20-25 minutter. hold øje med kagerne og stik gerne en gaffel eller andet i dem - er der ikke kagedej på gaflen er kagerne færdige.
  9. Marengs
  10. Start med at piske æggehvider og de 25g sukker sammen i en skål til en fransk marengs. Pisk indtil du får en ens, luftig, tyk masse - skålen skal kunne vendes på hovedet uden massen falder ud. Tilsæt korn fra 1 vanillestang. Put det sidste sukker (175g), vand og citronsaft i en gryde og tænd for fuld blus. Du kan med fordel putte vanillestangen ned til sukkerlagen mens det koger. Tag dit stege- eller sukkertermometer og put i sukkerlagen.
  11. Når sukkerlagen når 118 grader tages sukkerlagen af blusset og hældes lidt efter lidt i de for-piskede æggehvider - det er vigtigt du pisker i æggehviderne i mens du hælder sukkerlagen ved og kun hælder lidt ad gangen.
  12. Når du har hældt hele sukkerlagen over i æggehviderne fortsætter du med at piske indtil marengsen er FULDSTÆNDIG afkølet - dette kan let tage 20 minutter. Undervejs vil marengsen skifte konsistens og blive meget fast og helt blank. Når marengsen er så stiv, at du næsten ikke kan piske mere og den er totalt afkølet (efter cirka 20 minutter), så er den færdig.
  13. Samlet
  14. Tag de nu afkølede kager og dekorér med marengs, som du har puttet i en sprøjtepose med stjernetyl. Drys lidt hakkede hasselnødder, revet chokolade, et par marshmallows og karamelsauce ud over kagerne.

 

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret friske ingredienser og dagligvarer direkte hjem til dig

 

3 Comments

  • Hvis karamellerne er hjemmelavet har du så en opskrift? Eller hvor de kan købes? 🙂

  • Kan disse kager fryses ned.. Hilsen Maria

    • Hej Maria! Alle muffins kan fryses – du skal bare gøre det UDEN topping på, så det kun er kagen, der fryses ned :0)

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål