Blomkålsris – Kalorielet alternativ til ris

Blomkålsris – Kalorielet alternativ til ris

Blomkålsris er et godt alternativ til ris og pasta, hvis du ønsker at spare på kalorierne. Blomkålsris har en god og ris-agtig konsistens og neutral smag. Fungerer helt perfekt som erstatning for de kalorietunge rigtige ris. Du kan krydre dine blomkålsris med chili, karry eller hvidløg for at tilsætte lidt smag, hvis du ønsker det – de smager nemlig ikke af noget uden krydderi. Blomkålsris er yderst populært i forbindelse med LCHF (Low Carb High Fat) og slankekur. Blomkålsris er et helt fantastisk kaloriefattigt alternativ til ris, der gør sund slankemad endnu mere lækkert.

Er du interesseret i at spise sundt, bør du også kigge mine andre sunde opskrifter.

Blomkålsris
Forfatter: 
Mængde: 2 personer
 
Ingredienser
 • 1-2 blomkålshoveder
 • Salt og peber
 • Evt. chili, hvidløg, karry eller andet krydderi til smag
Instruktioner
 1. Skær blade og stilk fra blomkålen, så hovedet stadig er intakt. Riv derefter blomkålen på et rivejern, så det ligner ris. Riv gerne en stor mængde, da det jo kan gemmes i køleskabet til senere brug.
 2. Smag blomkålen til med salt og peber. Ønsker du mere smag, kan du tilsætte fx hvidløg, chili, karry eller andet krydderi.
 3. Svits blomkålen på en pande ved høj varme i lidt olie/smør indtil den er varmet igennem - den må ikke tage farve, men skal forblive hvid.
 4. Server til fx kylling i karry, couscous eller anden risret. Generelt kan den bruges til alt, hvor du ellers ville have brugt ris.
 5. Almindelig ris indeholder 535 kJ/127 kcal, 1g fedt, 25g kulhydrat og 6g protein pr. 100g. Næringsindhold for blomkålsris kan ses nedenfor.
Næringsindhold pr. 100g
Kilojoule / Kalorier: 116 kJ/28 Kcal Fedt: 0,4g Kulhydrater: 4,7g Protein: 2,4g

"Synes godt om" opskriften og få den i en print- og læseklar PDF-udgave - helt uden reklamer.

Slip for køen i supermarkedet, og få leveret de friske ingredienser og dagligvarerfra Osuma (Kvickly/Super Brugsen) direkte hjem til dig.

4 Comments

 • […] blev revet til blomkålsris og blev spist sammen med en omgang Chicken Tikka Massala og en frisk yoghurtdressing – det kunne […]

 • Den allerbedste opskrift på blomkålsris!!! TUSIND TAK!!!

 • det smager meget bedre end almindelig ris. vi siger tak. hilsen gita broager

 • Det er bare en rigtig lækker opskrift på blomkålsris! Jeg har printet den ud, og bruger den til enhver tid, hvor jeg normalt ville have lavet ris!

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål